Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ρεκόρ για την Μπουντεσλίγκα τα 41εκ. ευρώ του Φιρμίνο!!


Με την μεταγραφή του στην Λίβερπουλ, ο Φιρμίνο, έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή που έγινε από ή προς γερμανική ομάδα.Το sport-fm.gr θυμάται τις πιο hot μεταγραφές από και προς την Μπουντεσλίγκα.

Ρεκόρ για την Μπουντεσλίγκα τα 41εκ. ευρώ του Φιρμίνο
Η Χόφενχαϊμ έκανε χρυσές δουλειές με τον Βραζιλιάνο διεθνή, αφού σύμφωνα με το Kicker που έκανε και το σχετικό αφιέρωμα ο παίκτης έγινε η πιο πολυδάπανη μεταγραφή από ή προς ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 40εκ ευρώ που είχε δώσει η Μπάγερν Μονάχου, για τον Χάβι Μαρτίνες. Θυμίζουμε το top-ten στα χρονικά του «πάρε-δώσε» στην Μπουντεσλίγκα.

Του Κώστα Μιαούλη

1. Ρομπέρτο Φιρμίνο (από Χόφενχαϊμ σε Λίβερπουλ, καλοκαίρι 2015)
inner

Ο Βραζιλιάνος εν ενεργεία διεθνής, που βρίσκεται στην αποστολή της «σελεσάο» για το Κόπα Αμέρικα, έγινε ο παίκτης για τον οποίο ξοδεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα σε πάρε-δώσε στο οποίο εμπλέκεται ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Η Λίβερπουλ ξόδεψε 41εκ. ευρώ για να τον πάρει από την Χόφενχαϊμ.

2. Χάβι Μαρτίνες (από Αθλέτικ Μπιλμπάο σε Μπάγερν, καλοκαίρι 2012)
inner

Ακόμα κρατά το ρεκόρ μεταγραφής από ξένη ομάδα, σε σύλλογο της Μπουντεσλίγκα, αφού ο Βάσκος, είχε μετακομίσει από το «Σαν Μαμές» στο Μόναχο αντί 40 εκ. ευρώ.

3. Μάριο Γκέτσε (από Ντόρτμουντ σε Μπάγερν, καλοκαίρι του 2013)
inner

Ο χρυσός σκόρερ της Γερμανίας στο πρόσφατο Μουντιάλ, είχε μετακομίσει στο Μόναχο από την Ντόρτμουντ, με το ποσό των 37εκ ευρώ που είναι ρεκόρ για μετακίνηση Γερμανού ποδοσφαιριστή.

4. Μάριο Γκόμεζ (από Στουτγάρδη σε Μπάγερν, καλοκαίρι του 2009)
inner

Η Μπάγερν είχε ξοδέψει το καλοκαίρι του 2009, το ποσό των 35 εκ ευρώ για να τον πάρει από την ομάδα της Στουτγάρδης. Σε 115 παιχνίδια,με την φανέλα της Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα, σημείωσε 75 γκολ.

5. Έντιν Τζέκο (από Βόλφσμπουργκ σε Μάντσεστερ Σίτι, καλοκαίρι του 2011)
inner

Οι «σίτιζενς» είχαν δαπανήσει το ποσό των 33εκ. ευρώ για να πάρουν από την Βόλφσμπουργκ τον υψηλόσωμο Βόσνιο στράικερ, αφού πρώτα αυτός βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου το 2009.

6. Αντρέ Σίρλε (από Τσέλσι σε Βόλφσμπουργκ, χειμώνας του 2014)
inner

Στα τέλη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2014, η Βόλφσμπουργκ δαπάνησε το ποσό των 32εκ ευρώ, για να τον φέρει ξανά στην Μπουντεσλίγκα.Κατέκτησε φέτος το Κύπελλο με τους "Λύκους".

7. Τόνι Κροος (από Μπάγερν σε Ρεάλ, καλοκαίρι του 2014)
inner

Όντας παγκόσμιος πρωταθλητής, έχοντας καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του Μουντιάλ από τα «πάντσερ» ο Κροος πήγε στο «Μπερναμπέου» αντί του ποσού των 30 εκ. ευρώ.

8. Μεχντί Μπενάτια (από Ρόμα σε Μπάγερν, καλοκαίρι του 2014)
inner

Ο Μαροκινός αμυντικός, μετακόμισε από την Ρώμη στο Μόναχο, προς το φινάλε της περσινής μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, αντί του ποσού των 26εκ. ευρώ.

9. Χένρικ Μικχταριάν (από Σαχτάρ σε Ντόρτμουντ, καλοκαίρι του 2013)
inner

Ο Αρμένιος ποδοσφαιριστής, μετακινήθηκε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ντόρτμουντ, το καλοκαίρι του 2013 αντί του ποσού των 26εκ. ευρώ.

10. Όουεν Χάργκριβς (από Μπάγερν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καλοκαίρι του 2007)
inner

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δαπάνησαν 25εκ. ευρώ για να εντάξουν στο δυναμικό τους, τον Άγγλο μέσο το καλοκαίρι του 2007, για να παίξει μόλις 27 ματς σε 4 χρόνια! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: