Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Η εντιμότητα μου δεν αρέσει σε κάποιους»

Στην αντεπίθεση για το θέμα της διαιτητικής «πυραμίδας», στο οποίο παρουσιάστηκε να εμπλέκεται από την εκπομπή «Δίκη», πέρασε ο Κύρος Βασάρας. Μηνύσεις προαναγγέλλει ο πρώην διαιτητής.

Βασάρας: «Η εντιμότητα μου δεν αρέσει σε κάποιους»
Απάντηση στα ρεπορτάζ της εκπομπής «Δίκη» για το θέμα της διαιτητικής «πυραμίδας» θέλησε να δώσει ο Κύρος Βασάρας.

Με δήλωσή του, ο πρώην διαιτητής μιλά για «απρόκλητη και συκοφαντική επίθεση με παρανόμως υποκλαπείσες και πιθανώς συρραφείσες συνομιλίες» με τον Χριστόφορο Ζωγράφο.

Αφού σημειώνει λοιπόν ότι είναι γνωστή η εντιμότητα και το ήθος του και σημειώνει ότι επιχειρείται η επαγγελματική του εξόντωση λόγω της επικείμενης ενεργοποίησής του από την ΕΠΟ, προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.


Αναλυτικά η δήλωση Βασάρα

«Σήμερα τα ξημερώματα μέσω της τηλεοπτική εκπομπής «Δίκη» του κ. Θωμαΐδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ υπέστην εντελώς απρόκλητη και συκοφαντική επίθεση, παρουσιαζόμενος να εμπλέκομαι δήθεν σε μεγάλο σκάνδαλο υπόθεσης με πυραμίδες που ερευνά ο εισαγγελέας, με δήθεν αδήλωτα εισοδήματα, με δήθεν στρατολόγηση διαιτητών με αντάλλαγμα ταξίδια και χρηματικά ανταλλάγματα, τα οποία σε συνδυασμό με την θέση μου στην ΕΠΟ δήθεν επηρεάζουν την επαγγελματική ανέλιξη των παραπάνω διαιτητών κλπ.

Η εμπλοκή μου δε αυτή στοιχειοθετείται κατά τον ανωτέρω δημοσιογράφο από κάποιες ακατάληπτες αναφορές του ονόματός μου από τον κ. Ζωγράφο, σε προφανώς παρανόμως υποκλαπείσες και πιθανώς και συρραφείσες δήθεν συνομιλίες του με αγνώστους, τις οποίες ανέγνωσε απομαγνητοφωνημένες ο ανωτέρω δημοσιογράφος, χωρίς να μπορεί φυσικά να αποδειχθεί, ούτε αν αυτό που ανέγνωσε αφορά πράγματι συνομιλία του κ. Ζωγράφου, ούτε τη γνησιότητα του περιεχομένου της και κυρίως, χωρίς να εξηγεί πώς κατέχει και αναπαράγει -υπό σκανδαλώδη ασυλία από τις Εισαγγελικές Αρχές, που οφείλουν να παρέμβουν αυτεπαγγέλτως για κακουργηματικές διώξεις- παράνομα υποκλαπείσες ιδιωτικές συνομιλίες τρίτων.

Οι ανωτέρω ισχυρισμοί δήθεν υπό το πέπλο της δημοσιογραφικής ιδιότητας αποτελούν οργιώδη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παραποίηση της αλήθειας και αποβλέπουν με απόλυτη επίγνωση της σημασίας των όσων αναφέρθηκαν στην βάναυση κατ’ εξακολούθηση προσβολή της προσωπικότητάς μου, του επαγγελματικού μου κύρους και εν γένει βλάβης μου, πιθανώς στην κάμψη μου και πάντως για σκανδαλοθηρικούς λόγους.

Είναι γνωστό ότι είμαι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου και συνεργάζομαι με τουριστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, όπως τουριστικά γραφεία, οργανισμούς, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά club, tour operators, εταιρείες διαδικτυακού marketing, ταξιδιωτικές μηχανές αναζήτησης κλπ. και νομίμως δηλώνω όλα τα φορολογικά μου εισοδήματα, αποδίδοντας τους φόρους από όλες τις δραστηριότητες απασχόλησής μου ως φορολογικός κάτοικος της Ελλάδας.

Η μακρόχρονη εμπειρία και η ενασχόλησή μου με τον τουρισμό μου παρέχει την δυνατότητα να παρέχω συμβουλές σε τουριστικά θέματα για τουριστικούς προορισμούς. Δεν ανήκω και δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία “πυραμίδας” και ουδέποτε έχω ασχοληθεί με ανταλλαγή χρημάτων, χωρίς την πώληση ή αγορά προϊόντος. Συναλλάσσομαι μόνο με νόμιμες επιχειρήσεις και εκδίδω τα απαραίτητα πάντα εκ του νόμου δικαιολογητικά σε όλες τις συναλλαγές μου.

Παράλληλα, όλοι γνωρίζουν ότι η ιδιότητα που έχω στην ΕΠΟ, είναι αυτή του Συμβούλου Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης και η αποκλειστική μου ευθύνη και αρμοδιότητα είναι η εκπαίδευση διαιτητών και η παροχή συμβουλών σε θέματα και προγράμματα εκπαίδευσης, χωρίς την παραμικρή μου δυνατότητα ανάμιξης σε θέματα αξιολόγησης και ορισμών διαιτητών σε οποιαδήποτε κατηγορία ποδοσφαίρου.

Η εντιμότητα και το ήθος το οποίο με διακρίνει στον χώρο, εκπροσωπώντας επάξια το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλες τις θέσεις από τις οποίες το υπηρέτησα και υπηρετώ είναι γνωστή σε όλο το φίλαθλο κοινό. Αυτή η εντιμότητα όμως, προφανώς δεν αρέσει σε κάποιους και παρότι δέχθηκα δολοφονική επίθεση στο παρελθόν κάτω από το σπίτι μου με σκοπό τη βιολογική μου εξόντωση, ώστε να μην αναλάβω κάποιο πόστο στην διαιτησία, τώρα που η ΕΠΟ αναγνωρίζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου με καλεί σε αυτή τη θέση, δυστυχώς επιχειρείται πάλι η επαγγελματική μου εξόντωση για τους ίδιους λόγους.

Σας δηλώνω λοιπόν ότι ήδη έδωσα εντολή στον δικηγόρο μου κ. Ανδρέα Παπαρρηγόπουλο να προβεί στα νόμιμα, εναντίον όσων με συκοφάντησαν και όσων έστω και με υπονοούμενα αναφερθούν σε δήθεν εμπλοκή του ονόματός μου σε παρόμοια ‘σκάνδαλα’.

Εξυπακούεται ότι είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης -όπως υπήρξα πάντα- για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις τυχόν μου ζητηθούν -αν πράγματι υπάρχει και διερευνάται- κάποια τέτοια υπόθεση.

Με εκτίμηση

Κύρος Βασάρας

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια: