Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Πάντα εμείς φταίμε»

Για προσβλητική ανακοίνωση της ΕΟΚ έκανε λόγο η Όλγα Χατζηνικολάου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για την κόντρα της Ομοσπονδίας με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ. «Δεν μας ενημέρωσαν για την αλλαγή».

«Πάντα εμείς φταίμε»
«Καμία κοπέλα δεν έχει συνέλθει ακόμη», ανέφερε η Όλγα Χατζηνικολάου, αναφερόμενη στο κλίμα που υπάρχει στην Εθνική μπάσκετ γυναικών μετά τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Η διεθνής γκαρντ τόνισε ότι έχουν αλλάξει οι κανονισμοί και πως δεν υπήρξε η σχετική ενημέρωση από την ΕΟΚ, σχολιάζοντας πως είναι προσβλητική η χθεσινή της ανακοίνωση. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν υπάρχει διάθεση να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Αναλυτικά μίλησε στους Βασίλη Βέργη, Σάββα Λιβάνιο για:

-το ποια είναι η κατάσταση των αθλητριών της ομάδας μετά την επιστροφή τους:
«Έχει γίνει χαμός από προχτές δεν έχει συνέλθει καμία κοπέλα μετά από αυτό που συνέβη. Αυτή είναι η κατάσταση όμως στη χώρα μας και στο γυναικείο μπάσκετ, οπότε δεν μας προκάλεσε έκπληξη».

-το τι ακριβώς συνέβη τελικά: «Μετά το παιχνίδι με την Τσεχία έγινε ένας χαμός στον όμιλο μας καθώς ήρθαν αποτελέσματα τα οποία δεν περίμενε κανένας, όλες οι ομάδες αναρωτιόντουσαν υπό ποιες προϋποθέσεις περνάνε στην επόμενη φάση. Υπήρχε θέμα με τις ισοβαθμίες και κανείς δεν ήξερε τι ισχύει.

Για αυτό το λόγο έστειλε η FIBA οκτώ σενάρια και εξηγούσε πως περνάει η Εθνική ομάδα στην επόμενη φάση. Το πέμπτο σενάριο λοιπόν, έλεγε ότι αν κερδίζαμε με 15 πόντους το Μαυροβούνιο θα περνούσαμε. Η αλήθεια είναι ότι επειδή η ομάδα του Μαυροβούνιου είναι μια πολύ καλή ομάδα δεν πιστεύαμε ούτε εμείς ότι έχουμε πιθανότητες πρόκρισης.

Όταν όμως είδαμε πως πηγαίνει το παιχνίδι κοιτάξαμε να πάρουμε την πρόκριση. Τότε ακούστηκε ο αριθμός 16. Εμείς προσπαθήσαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι, αλλά όχι με 16 πόντους. Όταν επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο διαβάσαμε σε διάφορα site, όπως και στο site της διοργάνωσης να αναρωτιούνται για ποιο λόγο στην τελευταία επίθεση επιχειρήσαμε τρίποντο και όχι δίποντο. Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οι κανονισμοί είχαν αλλάξει και από την ομοσπονδία δεν μας είχε ενημερώσει κανείς. Μάλιστα μας είχαν πει να κερδίσουμε με 17 για να είμαστε σίγουροι. Πάλι καλά που δεν πήραν τηλέφωνο κανέναν περιπτερά να τους πούνε πόσους πόντους έπρεπε να κερδίσουμε».

-την ανακοίνωση της ομοσπονδίας πάνω σε αυτό το θέμα: «Διάβασα χθες το βραδύ την ανακοίνωση της ομοσπονδίας και εντάξει είναι άκρως προσβλητικός ο τρόπος τους. Μια φορά δεν έχουν βγει να πούνε ότι έχουν κάνει λάθος και ότι φταίνε για κάτι. Πάντα φταίμε εμείς οι αθλητές. Στο αεροδρόμιο ήρθαν δύο άνθρωποι από την ομοσπονδία να μας υποδεχτούν και τους εξηγήσαμε ότι δε θέλουμε ούτε φωτογραφία μαζί τους γιατί ότι πετύχαμε το πετύχαμε μόνες μας και χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. Έχουν το θράσος ενώ δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την Εθνική ομάδα και αντί να απολογούνται ή να πούνε μια συγγνώμη, βγάλανε μια ανακοίνωση καταπέλτης».

-το αν η ομοσπονδία ήταν παρούσα στην προετοιμασία της ομάδας: «Στους δυο μήνες προετοιμασίας η ομοσπονδία εμφανίστηκε μόνο για δέκα λεπτά για τη φωτογράφηση και κάποιες χειραψίες, αυτό ήταν όλο. Έχουμε το κακό εμείς οι γυναίκες ότι όταν φοράμε αυτή τη φανέλα είμαστε ρομαντικές . Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την Εθνική ομάδα με τίποτα άλλο και με καμιά άλλη ομάδα. Τα Νησιά Φερόε θα είχαν καλύτερη αντιμετώπιση από την ομοσπονδία τους, ενώ εμείς τόσα χρόνια παλεύουμε μόνες μας».

-το αν θα δώσουνε συνέχεια στο θέμα:«Όχι δε νομίζω, δεν υπάρχει λόγος. Ακόμα και να μιλήσουμε στην ομοσπονδία δεν θα μας δώσει κανένας σημασία. Δεν θα το προχωρήσουμε γιατί στο τέλος θα βγει σε κακό δικό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: