Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η θέση που «καίει» και τους τέσσερις!!

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί η θέση του στόπερ και η επιλογή που θα κάνουν σε αυτή και οι τέσσερις μεγάλοι, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη σεζόν τους.

Η θέση που «καίει» και τους τέσσερις

Σε πολλές ραδιοφωνικές συζητήσεις, έχω ξεκαθαρίσει πως ειδικά για το κέντρο της άμυνας, το να «κουμπώσει» το αμυντικό δίδυμο, είναι το σημαντικότερο. Μπορεί να πάρεις κάποια ονοματάρα και να μην βγει, μπορεί να πάρεις κι ένα στόπερ που να μην κάνει εντύπωση, αλλά να «δέσει» εξαιρετικά με τον παρτενέρ του. Ο Παναθηναϊκός, θα είχε για μένα ένα τεράστιο προβάδισμα, αν ο Σίλντεφελντ είχε παραμείνει. Είχαν ταιριάξει με τον Ταυλαρίδη.

Όταν σε πέντε ματς στα πλέι-οφ, δεν δέχεσαι γκολ, δηλαδή με τους πλέον ανταγωνιστικούς αντιπάλους, πλην του πρωταθλητή, τότε δεν χωράει πολλή συζήτηση, για το αν αυτό το δίδυμο ήταν καλό ή όχι. Σε επίπεδο "δεσίματος" το συγκεκριμένο δίδυμο θα ήταν μια έτοιμη λύση και που οι "πράσινοι" δεν θα έπρεπε να πειράξουν τίποτα ενόψει της νέας σεζόν.

Τώρα ο Παναθηναϊκός, βρίσκεται σε αναζήτηση, με τα χρονικά περιθώρια, να μην είναι μεγάλα. Η επιλογή θεωρώ πως θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεγμένη. Απομένουν ακόμα 10 μέρες, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, οπότε οι «πράσινοι», θα πρέπει να καταλήξουν μέσα στην εβδομάδα, αν επιθυμούν, να έχουν από την εκκίνηση του "χτισίματος" τον παίκτη μαζί τους.

Για τον Ολυμπιακό, μπορεί όλο το βάρος να πέφτει από άποψη ονομάτων στους ποδοσφαιριστές μπροστά. Η αλήθεια είναι πως από τον καιρό που έφυγε ο Μέλμπεργκ, έναν παίκτη ανάλογης κλάσεως δεν μπόρεσε να βρει ο Ολυμπιακός. Όσο υπήρχε Μανωλάς με την σβελτάδα του, κάλυπτε τρύπες, αλλά στην πραγματικότητα αμυντικό δίδυμο, όπως εκείνο του Σουηδού με τον Αβραάμ, δεν έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Ένας ηγετικός στόπερ στον Ολυμπιακό, θεωρώ πως θα δώσει τα κατάλληλα εχέγγυα για ισχυροποίηση της ομάδας και τουλάχιστον μιας βελτιωμένης εικόνας σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, όπου τα πολλά και φτηνά γκολ σε καθοριστικά ματς, ειδικά στην Ευρώπη, αλλά και στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του κόστισαν. Κατά την ταπεινή μου άποψη, το θέμα του στόπερ και στον Ολυμπιακό είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντικό, από οποιαδήποτε άλλη προσθήκη κάνει αυτό το καλοκαίρι ο νταμπλούχος.

Για τον ΠΑΟΚ, δεν το συζητάω καν, πόσο σημαντική είναι η απόκτηση, όχι απλά ενός, αλλά δύο καλών στόπερ. Βέβαια το ζήτημα είναι ανοικτό από τη στιγμή που δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τον Ρικάρντο Κόστα. Άρα πρέπει να διαπιστώσουμε πως θα το διαχειριστεί αυτό και ο νέος τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου» του Βορρά, ο Φρανκ Άρνεσεν, αφού πρόκειται για ένα βαρύ συμβόλαιο. Από την άλλη μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, που σίγουρα κατατάσσεται στις πέντε μεγαλύτερες απογοητεύσεις, τουλάχιστον από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Δεν υπήρξε γκολ και γκέλα που να μην ήταν μέσα ο συγκεκριμένος. Επίσης η άμυνα, είναι κάτι που δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ, αν θέλει να χτίσει μια σοβαρή ομάδα, στο οποίο δεν θα δώσει σημασία. Μιλάμε για την άμυνα, που ανάμεσα στους συλλόγους της πρώτης δεκάδας στην κατάταξη, δέχτηκε τα περισσότερα γκολ (42). Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δύο καλούς στόπερ.

Άφησα τελευταία την ΑΕΚ, που θεωρώ πως επίσης έχει ανάγκη για δύο κεντρικούς αμυντικούς. Καλό θα είναι, όσοι έχουν ως κριτήριο την χρονιά που πέρασε, να μην ασχολούνται με αυτή την εικόνα, μιας και η «Ένωση» έπαιξε με πολύ κατώτερες ομάδες και δεν αντιμετώπισε περισσότερη πίεση. Ανταπεξήλθε καλά στους αγώνες του Κυπέλλου με Ατρόμητο, Κέρκυρα και με τον Ολυμπιακό, πλην όμως στους αγώνες των πλέι-οφ με ανταγωνιστικές αντιπάλους αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα.

Κι επειδή η χρονιά θα είναι δύσκολη και απαιτητική, θαρρώ πως ένας ηγέτης στην αμυντική γραμμή, μαζί με έναν ακόμα, που θα μπορεί να είναι και ενδεκαδάτος, είναι όχι απλά απαραίτητες, αλλά επιβεβλημένες. Μεγάλο μέρος για το αν θα είναι επιτυχημένη ή όχι η επιστροφή της ΑΕΚ, στην Σούπερ Λίγκα, θα παίξει το κέντρο της άμυνας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: