Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τα «χώνουν» στην UEFA οι Τούρκοι!!


Γερό κράξιμο στην UEFA, με αφορμή τη συμμετοχή του Αστέρα Τρ. στην Ευρώπη, ρίχνουν οι Τούρκοι. Η «Milliyet» μιλά για διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τη Φενέρ, ενώ αναφέρεται και στον Ολυμπιακό.

Τα «χώνουν» στην UEFA οι Τούρκοι

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα κάνει λόγο για ευνοϊκή αντιμετώπιση της ελληνικής ομάδας από την ομοσπονδία, σε σύγκριση με αύτη που είχε επιφυλαχθεί στη Φενέρμπαχτσε όταν είχε τιμωρηθεί (με τριετή αποκλεισμό) για την εμπλοκή σε στημένους αγώνες.

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, «τότε είχε επιδειχθεί μηδενική ανοχή, ενώ τώρα επιτρέπεται η ομάδα του Αστέρα να παίξει χωρίς κανέναν όρο στην Ευρώπη».

Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι η υπόθεση των Αρκάδων παρουσιάζεται ως σοβαρότερη από της Φενέρ, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι «ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Μποροβήλος και ο εκ των ιδιοκτητών, Δημήτρης Μπάκος αντιμετώπισαν κατηγορίες για συμμετοχή σε υπόθεση στημένων αγώνων (σ.σ. Koriopolis)».

Εξάλλου, το δημοσίευμα στέκεται στο ρόλο που έπαιξε σ’ αυτό ο επιθεωρητής της επιτροπής ελέγχου και ηθικής της UEFA, Μιγκέλ Λίταρντ Φερνάντεθ-Παλάσιος, ο οποίος -παρά τις αποκαλύψεις- ενέκρινε τη συμμετοχή του Αστέρα στο Europa League, βασισμένος σε στοιχεία που προσκόμισε ο integrity officer της ΕΠΟ, Δημήτρης Δαβάκης.

Κατά τ’ άλλα, η «Milliyet» αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σημειώνοντας ότι οι πολλοί εμπλεκόμενοι (παράγοντες, παίκτες, προπονητές, διαιτητές κλπ) περιμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Δεν παραλείπεται, δε, η αναφορά και στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, είναι πατέρας του άμεσου συνεργάτη του Μισέλ Πλατινί, Θόδωρου Θεοδωρίδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: