Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Όταν ο Ροναλντίνιο θα σηκώνει το 43ο…!!


Αν όλα κυλήσουν όπως πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού ονειρεύονται, τον επόμενο Μάρτιο ο Ροναλντίνιο θα σηκώνει το 43ο πρωτάθλημα μέσα στο «Καραϊσκάκης». Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Όταν ο Ροναλντίνιο θα σηκώνει το 43ο…
Λέτε η δέκατη στη σειρά χρονιά, όπως αναφέρουν οι πάντα αξιόπιστες πληροφορίες του Στέφανου Χάρη, που έρχεται στην Ελλάδα ο Ροναλντίνιο να είναι και η φαρμακερή; Μακάρι!

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Ο Ολυμπιακός διατηρεί χαμηλούς τόνους για την υπόθεση, αλλά από τη στιγμή που Ασίς και λοιποί συνεργάτες αντιλήφθηκαν πως στο ταμείο των Πειραιωτών υπάρχουν λεφτά για «υπερβάσεις», δεν αποκλείεται η απόλυτη φαντασίωση του μέσου «ερυθρόλευκου» οπαδού να γίνει πραγματικότητα.

Αλήθεια, τώρα -αν όλα πάνε καλά- ποιο ακριβώς θα είναι το κέρδος που θα έχουν οι Πειραιώτες από το «ντιλ του αιώνα»;

Ας πιάσουμε το καλύτερο δυνατό σενάριο.

Ούτε ο πρόεδρός του, ούτε πολύ περισσότερο η ίδια η ομάδα αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα με τις δικαστικές εξελίξεις. Τα πάντα κυλούν ομαλά και αναμενόμενα… Γίνεται πρόταση στον Βραζιλιάνο θεό και αυτός την κάνει αποδεκτή. Φτάνει η Αυτού Εξοχότης στην Ελλάδα. Χιλιάδες φίλαθλοι κάνουν τη νύχτα μέρα με εκδηλώσεις λατρείας δίχως προηγούμενο, τις οποίες στο κάτω-κάτω της γραφής τις αξίζει 100% ένας παίκτης σαν αυτόν, ακόμη κι αν έλθει στη χώρα μας 130 χρονών και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

Ο τελευταίος των μάγων της μπάλας διασκεδάζει με… μέτρο (άλλωστε ως παγκόσμιας κλάσης παίκτης έχει το δικαίωμα σύμφωνα με τον Λουτσιάνο) χωρίς η παρουσία του σε Βέρτηδες και τέτοια στερήσει το παραμικρό από όσα μπορεί να προσφέρει. Εντάξει, δεν είπαμε να βγάλει και διαρκείας εκεί… Χαζεύει με τις ενέργειές του όσους κακορίζικους βρει μπροστά του σε ΔΑΚ Κομοτηνής, Δημοτικά Γήπεδα Βέροιας ή ακόμη και στα ντέρμπι και χάρη σε αυτόν, ένα ανοιξιάτικο βραδάκι του επόμενου Μάρτη, στη φιέστα για το 43ο πρωτάθλημα αποτελεί την απόλυτη ατραξιόν που θα κάνει τον κόσμο να παραληρεί.

Ας υποθέσουμε ακόμη πως ο «Ρόνι» δεν βοηθήσει μόνο αγωνιστικά, αλλά κάνει το ίδιο και οικονομικά, κάτι που θα συμβεί σίγουρα αφού η πελατεία του «Καραϊσκάκης» θα διπλασιαστεί και εργάτες στα εργοστάσια της εταιρείας που ντύνει τον Ολυμπιακό είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί να «γράψουν» υπερωρίες για να καλύψουν τη ζήτηση για φανέλες που θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες Ροναλντίνιους που θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Όλα, λοιπόν, με βάση το ευτυχές σενάριο, πήγαν καλά. Τι ακριβώς κέρδισε ο Ολυμπιακός από αυτήν την ιστορία; Αν μια τέτοια κίνηση στοχεύει στην γκλαμουριά που κουβαλά ο Βραζιλιάνος, το σούσουρο στην πιάτσα και αμέτρητα βιντεάκια με τα κατορθώματά του στο YouTube, τότε να πραγματοποιηθεί αυτή η ευλογημένη πρόταση και μακάρι να γίνει αποδεκτή.

Είναι, όμως, αυτός ο στόχος του Ολυμπιακού; Σύμφωνα με τον πρόεδρό του, όχι. Σκοπός του είναι χρόνο με το χρόνο να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως… μεγαλομεσαίο μέγεθος στην Ευρώπη και να διατηρηθεί εκεί. Αυτό, δυστυχώς, δεν μπορεί να συμβεί σε καμία περίπτωση με Ροναλντίνιο και… τέτοια. Κανένας προπονητής δεν μπορεί να επενδύσει σε έναν 35χρονο ποδοσφαιριστή ανεξαρτήτως μεγέθους και αξίας, διότι και «μάγος» να είναι, δεν παύει να αποτελεί «προϊόν» μιας χρήσης. Ένας παιχταράς -ακόμη κι αν μιλάμε για τον κορυφαίο που πάτησε ποτέ στην Ελλάδα- μιας και μόνο χρονιάς. Ένα πυροτέχνημα που όσο εντυπωσιακά κι αν φωτίσει τις μαύρες ποδοσφαιρικά νύχτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι καταδικασμένο να σβήσει σύντομα, ακόμη κι αν όλα πάνε καλά…

Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως αν τελικά οι «ερυθρόλευκοι» προχωρήσουν σε μια ιστορική συνεργασία μαζί του, είναι βέβαιο πως θα «χαλάσουν» κόσμο, αλλά ενδεχομένως και τις πιθανότητες με τα ίδια λεφτά να γίνονταν προσθήκες που δεν θα προκαλούσαν ονειρώξεις και πανικό, αλλά θα διατηρούσαν τις ελπίδες να πλησιάσει περισσότερο ο Ολυμπιακός στο επίπεδο που ονειρεύεται.

Άσε, που «παίζει» το ενδεχόμενο να μην πάνε όλα καλά… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: