Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο Σλούκας, μάλλον, ξέρει τι πρέπει να κάνει! Μπορεί όμως;

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει στο sport-fm.gr για την, αγωνιστικά, καλύτερη προοπτική για το μέλλον του Κώστα Σλούκα, η οποία, όμως, μοιάζει και είναι παράλογη για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο Σλούκας, μάλλον, ξέρει τι πρέπει να κάνει! Μπορεί όμως;

Ο χρόνος συμμετοχής, αν δεν αλλάξει δραματικά η σύνθεση των Μοσχοβιτών στους κοντούς, με Τεόντοσιτς, Ντε Κολό και Τζάκσον και δευτερευόντως της παρουσίας του πολύτιμου Φριτζόν τού εγγυάται κανείς πώς θα είναι μεγαλύτερος απ΄ ό,τι στον Ολυμπιακό; Τα χρήματα είναι ακριβώς επάνω στην πρόταση του Παναθηναϊκού (ένα εκατομμύριο ετησίως), αλλά τον Σλούκα στην παρούσα φάση μοιάζει να μην τον ενδιαφέρει αποκλειστικά αυτό. Η Φενέρμπαχτσε από τη μία έχει το δέλεαρ του κάθε παίκτη Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η Τουρκία είναι χώρα που επενδύει στο μπάσκετ, αλλά δεν είναι το ιδανικό περιβάλλον για τον Σλούκα ώστε να γίνει καλύτερος παίκτης. Αφήνοντας πίσω τα πιτσιρίκια Σιπάχι και Μαχμούτογλου, που κάποια στιγμή θα ξεπεταχτούν, κι εκεί το rotation θα είναι σκληρό για τον Θεσσαλονικιό. Ο Χίκμαν θα γυρίσει από τραυματισμό, αλλά δεν είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τα λεπτά του Σλούκα.

Η προσθήκη του 32χρονου Ντίξον από την Πρωταθλήτρια Καρσίγιακα, που αποκτήθηκε για να παίξει, και κυρίως η παραμονή του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς δεν αποτελούν αγωνιστικές παράμετροι υπέρ του. Ιδανική, με λίγα λόγια, είναι η παραμονή στην Ελλάδα για το «καυτό» όνομα του καλοκαιριού στο εγχώριο μπάσκετ. Στον Ολυμπιακό ένα εμπόδιο μοιάζει η αναμονή πρωταγωνιστικού ρόλου, όσο ο Σπανούλης είναι ακμαίος. Η σχέση των δύο είναι άριστη, όμως συναισθηματισμοί δεν υπάρχουν σε τόσο κρίσιμες αποφάσεις. Ο πρεσβύτερος συμπαίκτης του τη δική του δύσκολη… ζαριά την έριξε, με γνώμονα την τσέπη δευτερευόντως και την προσωπική πορεία του κι εξέλιξη πρωτίστως.

Παραμονή στον Ολυμπιακό για τον Σλούκα σημαίνει λιγότερα χρήματα απ΄ αυτά που μπορεί να βρει στην πιάτσα και με τον ρόλο του να παραμένει ως του καλύτερου έκτου παίκτη για δύο χρόνια τουλάχιστον. Σε γνώριμο, βέβαια, περιβάλλον και με οικεία πρόσωπα τριγύρω. Ο Παναθηναϊκός, του οποίου η πρόταση εξ αρχής παρεξηγήθηκε κακώς και από τον υπογράφοντα, δίνει ένα συμβόλαιο μακρόπνοο – αν και ο Σλούκας προτιμά διετές – με χρήματα επάνω των προσδοκιών του. Κυρίως, όμως, χαρίζει απλόχερα ρόλο, με τον Διαμαντίδη ν΄ απέχει μία σεζόν από το φινάλε. Οι «πράσινοι», βέβαια, δεν έχουν προπονητή κι αυτό επηρεάζει, αν και η αυτομόληση για τον αιώνιο αντίπαλο είναι το κύριο εμπόδιο για μία τέτοια μεταγραφή.

Μπορεί ο Σλούκας ν΄ αντέξει την πίεση, την οποία βίωσε και διαχειρίστηκε πρόσφατα ο Βασίλης Σπανούλης; Δεν είναι για όλους τέτοια κόλπα… Το ζήτημα εστιάζεται πώς λίγο μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, ο παίκτης τις δύο καλύτερες επιλογές του τις έχει αντιμετωπίσει ελαφρώς περίεργα! Την επομένη του τίτλου σε δημόσια τοποθέτηση απαξίωσε ως αστεία την, τελικά, υπαρκτή πρώτη πρόταση του «τριφυλλιού». Λίγες ημέρες μετά η πλευρά του, λόγω προσωπικού προβλήματος, δεν παρευρέθηκε σε κανονισμένο ραντεβού με τον Ολυμπιακό. Το μπάσκετ και καμία ομάδα δεν τελειώνει σ΄ έναν παίκτη. Αυτή τη στιγμή το μέλλον κανενός συλλόγου δεν εξαρτάται από τον Κώστα Σλούκα. Αντίθετα, η καριέρα του θα επηρεαστεί πολύ από την τελική απόφαση που θα λάβει αυτό το καλοκαίρι… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: