Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ανέλαβε τον ΠΑΟΚ ο Ζελιάσκοφ!!

Νέος προπονητής στον ΠΑΟΚ ο Νικολάι Ζελιάσκοφ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επισημοποίησε το «διαζύγιο» με τον Γιάννη Καλμαζίδη και παράλληλα την έναρξη της συνεργασίας με τον Βούλγαρο τεχνικό.

Ανέλαβε τον ΠΑΟΚ ο Ζελιάσκοφ

«To ΤΑΠ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τον Γιάννη Καλμαζίδη για τη συνεργασία και τις επιτυχίες που έφερε στην ομάδα μας. Τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε στον ΠΑΟΚ και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του», ανέφερε ο ΠΑΟΚ αρχικά και λίγη ώρα μετά ενημέρωσε:

«Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 θα είναι ο Βούλγαρος Ομοσπονδιακός Νικολάι Ζελιάσκοφ.

Ο 45χρονος τεχνικός είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα χάρη στην πολυετή του θητεία ως αθλητής σε πολλούς ελληνικούς συλλόγους , μεταξύ των οποίων και του ΠΑΟΚ την σεζόν 2000-2001.

Ο Νικολάι Ζελιάσκοφ είναι ένας ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος προπονητής που έρχεται στον ΠΑΟΚ για να τον κρατήσει ψηλά.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νικολάι Ζελιάσκοφ γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου το 1970 και θεωρείται ένας από τους καλύτερους κεντρικούς που πέρασαν από το Βουλγαρικό βόλεϊ. Ως αθλητής ξεκίνησε την καριέρα του από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας με την οποία αναδείχτηκε τρεις φορές πρωταθλητής Βουλγαρίας και 4 φορές Κυπελλούχους. Εξίσου, σημαντική ήταν και η πορεία του στην Ελλάδα με τον Ζελιάσκοφ να στέφεται 3 φορές πρωταθλητής και 4 φορές Κυπελλούχος Ελλάδας.

Ως προπονητής το καλοκαίρι του 2009 ανέλαβε την Εθνική ομάδα των Εφήβων της Βουλγαρίας την οποία το 2010 οδήγησε στη 2η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Παράλληλα διατέλεσε και υπηρεσιακός προπονητής στην Εθνική Γυναικών. Τη σεζόν 2010-2011 ανέλαβε προπονητής στη Λέφκσι Σόφιας για να μετακομίσει το 2012 στην Ιταλική Κοριλιάνο Καλάμπρο. Στο τέλος του χρόνου ανέλαβε την Ιταλική Βικτόρια.

Το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε με τη Ρωσική Γιάροσλαβ από όπου και αποχώρησε λίγους μήνες μετά λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε Ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική ομάδα των Σκοπιών και στη συνέχεια στην Β΄ Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας. Τη σεζόν 2014-2015 διατέλεσε προπονητής στην Βουλγαρική Μπουργκάς

Αυτή τη στιγμή ο Νικολάι Ζελιάσκοφ βρίσκεται στο Μπακού για τους 1ους Ευρωπαϊκούς αγώνες με τη Β΄Εθνική Βουλγαρίας».

Ο Ζελιάσκοφ δήλωσε στο site του συλλόγου: «Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στην Ελλάδα για να εργαστώ ως προπονητής σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να πιάσω δουλειά. Ξέρω ότι το έργο που αναλαμβάνω είναι πολύ δύσκολο γιατί πέρυσι η ομάδα και ο Γιάννης Καλμαζίδης έκαναν φανταστική δουλειά και πέτυχαν σπουδαία πράγματα. Φέτος οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες λόγω και της συμμετοχής της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και των επιτυχιών που σημείωσε η ομάδα την χρονιά που ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι με συλλογική δουλειά θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τα κεκτημένα. Έχω πολύ όρεξη δουλειά και πολλές φιλοδοξίες και έρχομαι για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στον ΠΑΟΚ για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Όσο για το αν η κατάκτηση του νταμπλ και το όνομα του ΠΑΟΚ προκαλούν μια επιπλέον πίεση: «Η πίεση είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Και σαν πρώην αθλητής και σαν προπονητής έχω μάθει να δουλεύω κάτω από πίεση και αυτό φέρνει και καλύτερα αποτελέσματα».

Τέλος ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ έστειλε και μήνυμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είναι ο έβδομος παίκτης μας. Τους θέλουμε όλους στο πλευρό μας όπως ήταν και στο ματς του τελικού. Η ομάδα το αξίζει και θα κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: