Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι… μπίζνα!!

Το ποδόσφαιρο εκτός από θέαμα, είναι και… μπίζνα που έλεγε κάποτε μια ψυχή. Τέτοια είναι η πώληση του Ρομπέρτο Φιρμίνο από τη Χόφενχαϊμ στη Λίβερπουλ έναντι 41 εκατ. ευρώ. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος…

Αυτή είναι… μπίζνα!
Όταν αγοράζεις έναν ποδοσφαιριστή σε ηλικία 19 ετών έναντι «πινακίου φακής» και τον πουλάς στα 23 του σε δεκαπλάσια τιμή, τότε μπορείς να είσαι υπερήφανος ότι πέτυχες την Σ-Υ-Μ-Φ-Ω-Ν-Ι-Α της ιστορίας σου.

Η... μπίζνα-διαπραγμάτευση με την πωλήτρια εταιρεία, που έλεγε κάποτε μια ψυχή ήταν δύσκολη, αλλά ο στόχος επετεύχθη.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Σε κάτι τέτοια είναι… μανούλα ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα, ο οποίος ίσως έχει κάνει τις καλύτερες συμφωνίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία, με πιο πρόσφατη την παραχώρηση του Ντανίλο στην Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 31,5 εκατ. ευρώ.

Την 24η Ιουνίου τον μιμήθηκε επάξια η διοίκηση της Χόφενχαϊμ με την πώληση του Ρομπέρτο Φιρμίνο στη Λίβερπουλ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 έναντι 4 εκατ. ευρώ και παραχωρήθηκε με ποσό που αγγίζει τα 41(!) εκατ. ευρώ. Δεν το λες κι άσχημα. Το αντίθετο μάλιστα. Γιατί, η συγκεκριμένη ημερομηνία και αυτή η μεταγραφή μπαίνει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τις ακριβότερες στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Και για έναν μικρομεσαίο σύλλογο δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα ένα τέτοιο επίτευγμα.

Μέχρι σήμερα, στην κορυφή της λίστας με τις ακριβότερες μεταγραφές ήταν αυτή του Χάβι Μαρτίνες από τη Μπιλμπάο στη Μπάγερν Μονάχου έναντι 40 εκατ. ευρώ το 2012. Στη δεύτερη θέση ήταν η πώληση του Έντιν Ντζέκο από τη Βόλφσμπουργκ στη Μάντσεστερ Σίτι (37,5 εκατ. ευρώ το 2011), στην τρίτη αυτή του Μάριο Γκέτσε από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Μπάγερν Μονάχου (37 εκατ. ευρώ το 2013) και στην τέταρτη θέση η απόκτηση του Αντρέ Σίρλε από την Βόλσφμπουργκ, που δαπάνησε 32 εκατ. ευρώ για να τον φέρει από την Τσέλσι.

Η γερμανική ομάδα χάνει μεν τα 48 γκολ και τις 36 ασίστ που πέτυχε ο 23χρονος άσος σε 152 συμμετοχές, αλλά με τα χρήματα που βάζει στο ταμείο της, μπορεί με σωστή διαχείριση να καλύψει το κενό και όχι μόνο αυτό. Κι έτσι, να καταφέρει να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία της το ευρωπαϊκό εισιτήριο, με το οποίο φλερτάρει έντονα τα τελευταία χρόνια… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: