Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Σπύρο Παπαθανασάκη, δεν φτάνει ο ενθουσιασμός!!


Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον Ηρακλή που δυστοκεί στις μεταγραφές και θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από τον ενθουσιασμό των νεαρότερων ποδοσφαιριστών του για να αποκτήσει διάρκεια μέσα στη χρονιά

Σπύρο Παπαθανασάκη, δεν φτάνει ο ενθουσιασμός

Αν στηριχθεί μόνο στο υλικό της Football League θα περάσει δύσκολες μέρες. Αυτό το αντιλαμβάνεται κι ο πιο αδαής. Μπορεί να υπάρχει ο ενθουσιασμός ορισμένων ποδοσφαιριστών, μπορεί να υπάρχει αρκετό ταλέντο, αλλά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και τα παραπάνω, ως εφόδια, δεν φτάνουν για μια ομάδα με προοπτικές και φιλοδοξίες.

Τέτοια ομάδα επιθυμούν όλοι στη χρονιά που επαναπροσδιορίζεται η θέση του στο χάρτη της μεγάλης κατηγορίας.

Για ορισμένους, η φιλοδοξία φτάνει ακόμη και στην Ευρώπη, αλλά, καλύτερα ας μην το αγγίζουμε αυτό το θέμα. Ας περιοριστούμε σε μια αγωνιστική καταξίωση, μια ευπρεπή παρουσία και μια συμμετοχή για την οποία όλοι θα είναι ικανοποιημένοι, χωρίς να μπλέξει η ομάδα σε περιπέτειες.

Το τελευταίο το φοβάμαι πολύ. Όχι γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στον Ηρακλή, όσο γιατί το πρωτάθλημα που έρχεται μου φαίνεται πιο δύσκολο από το προηγούμενο και δεν μπορώ να προσδιορίσω τη μορφή που θα έχει ειδικά για ομάδες μεσαίου ή λίγο καλύτερου –αγωνιστικού- αναστήματος.

Ο Ηρακλής θα χρησιμοποιήσει τον ενθουσιασμό του, ο οποίος προέρχεται από ορισμένους νέους και ορεξάτους ποδοσφαιριστές και πραγματικά ικανούς. Αλλά, δεν είναι αυτό που θα τον βοηθήσει να έχει διάρκεια. Η εμπειρία, η ωριμότητα και η συνέπεια των μεγαλύτερων θα υποστηρίξει το πλάνο για να παρουσιάσει την εικόνα ομάδας με υψηλό ανταγωνιστικό δείκτη, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Όλοι οι φίλοι της ομάδας θα απαιτούν το ποδόσφαιρο να είναι ελκυστικό. Γνωρίζουν ότι όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Ο Ηρακλής βάζει στοίχημα και με τον κόσμο που θα έρθει, έστω κι από περιέργεια για να τον παρακολουθήσει στο νέο του ξεκίνημα, θα πρέπει να υπογράψει ένα συμβόλαιο μόνιμης συνεργασίας. Να αυξάνει το κοινό του σε κάθε επόμενο αγώνα.

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν σε εξέλιξη οι μεταγραφές. Ο Ηρακλής δείχνει να διατηρεί χαμηλά τον πήχη. Οι προτάσεις του δεν είναι δα τόσο ικανοποιητικές που να πείσουν τους πρώτους μεταγραφικούς στόχους του Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος δείχνει μια αδυναμία στην αγορά της Κύπρου, την οποία γνωρίζει αρκετά καλά.

Η διοίκηση καθορίζει με τις επιλογές της το μέλλον της ομάδας. Η ενίσχυση είναι απαραίτητη και όσο πιο νωρίς ολοκληρωθεί τόσο πλεονεκτική θα είναι η θέση της ομάδας που θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη.

Ενδεχομένως να ακολουθείται μια συντηρητική λογική, με προτάσεις που κινούνται σε χαμηλά επίπεδα για να μην διαταραχθεί η ισορροπία στο ρόστερ της ομάδας. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει. Ίσως η διοίκηση θα πρέπει να προσεγγίσει διαφορετικά την αγορά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: