Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο Γαλαζούλας!

Κρούσμα ντόπινγκ στον στίβο. Ο ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ πως ο Τάσος Γαλαζούλας βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Παραιτήθηκε από την εξέταση του β' δείγματος ο αθλητής. Έρχεται «καμπάνα».

Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο Γαλαζούλας
Θετικός σε απαγορευμένη ουσία (διεγερτικό) βρέθηκε ο αθλητής του μήκους, Τάσος Γαλαζούλας σε έλεγχο που έγινε από το ΕΣΚΑΝ στις 29 Μαΐου.

Το δείγμα πάρθηκε στο περιθώριο του μίτινγκ «Παπαφλέσσεια» όπου και είχε σημειώσει ατομικό ρεκόρ (7,91μ.).

Ο 23χρονος άλτης παραιτήθηκε από την εξέταση του δεύτερου δείγματος, συνεπώς αναμένεται να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς διαδικασίες και η τιμωρία του από την ελληνική ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Ο ΣΕΓΑΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε από το ΕΣΚΑΝ στις 29 Μαΐου, ο αθλητής Αναστάσιος Γαλαζούλας βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία (διεγερτικό).

Όπως είναι γνωστό στο ΣΕΓΑΣ έχουμε αποφασίσει, σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ, να πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ύπαρξη θετικού δείγματος.

Την ίδια ώρα δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για την λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία, τους αθλητές, τους γονείς, τους φιλάθλους, είναι να διασφαλίσουμε ότι, τουλάχιστον στο στίβο, εκτός, από την προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης, λειτουργεί και σύστημα ελέγχων και μάλιστα με τρόπο έντονο και συστηματικό.

Μετά την παραίτηση του αθλητή, από την εξέταση του δεύτερου δείγματος, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: