Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Έχει «θέμα», αλλά τρεις άλλους θέλει να δώσει…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για ένα άλλο κομμάτι των μεταγραφικών του Ολυμπιακού.

Έχει «θέμα», αλλά τρεις άλλους θέλει να δώσει…

· Κι όχι μόνο γιατί σήμερα κι οι δύο μεγάλες εφημερίδες στη Λισαβώνα έχουν την πληροφορία στα πρωτοσέλιδα τους. Η Record πρώτο θέμα κι η A Bola δεύτερο! Η, επειδή η Μπενφίκα ψάχνει για δεξί μπακ, καθώς ο επί σειρά εφτά ετών βασικός της, ο Ουρουγουάνος Μάξι Περέϊρα, είναι πια στα 31 και δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του. Η, επειδή ο Ομάρ είναι στο στιλ των παικτών που ψάχνει η Μπενφίκα: σε καλή ηλικία, διεθνής, γρήγορος, δυνατός, αλλά πλέον και με παραστάσεις Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλητισμού.

· Είναι όλα αυτά, αλλά είναι και κάτι άλλο πολύ σοβαρό: Η Μπενφίκα παίρνει παίκτες από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια και γενικά ψωνίζει από την Ελλάδα. Πέρσι αγόρασε τον Σάμαρη με 10 εκ. Ευρώπη και πρόπερσι τον Φέϊσα με άλλα 4,5. Οι δε καλές σχέσεις της με τον Ολυμπιακό φάνηκαν και το Γενάρη με τη μεταγραφή του Αργεντίνου Χάρα. Και όχι πολύ παλιότερα είχε αποκτήσει Καραγκούνη, Κατσουράνη και Φύσσα…

· Άρα, όταν ακούς Μπενφίκα μπορεί πράγματι να «έχει θέμα». Και θα έλεγα και Ρόμα, που έχει ακουστεί για τον Ρομπέρτο. Όπως ίσως και Βιγιαρεάλ-Ρομπέρτο. Σκεφθείτε ότι η Ρόμα έχει πάρει από τον Ολυμπιακό τους Τοροσίδη, Μανωλά και Χολέμπας. Κι ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει από τη Βιγιαρεάλ τους Φουστέρ, Μαρκάνο και Πέρες. Άρα, υπάρχουν σχέσεις, άκρες με αυτές τις ομάδες.

· Βέβαια, το ότι η Μπενφίκα μπορεί να θέλει τον Ομάρ, δεν σημαίνει κιόλας ότι αυτόματα θα τον πάρει! Ο Ολυμπιακός όπως αποδείχθηκε έκανε πέρσι τέτοιο καιρό μία καλή κίνηση παίρνοντας με ψίχουλα (250 χιλ. Ευρώ;), λόγω του υποβιβασμού της Άϊντραχτ Μπράουνσβαϊχ, τον Νορβηγό με τις ρίζες από το Μαρόκο μπακ, που τώρα απογείωσε την χρηματιστηριακή του αξία. Και δεν θα είναι απλό μετά από μόλις μία σεζόν να τον δώσει στα 23,5 χρόνια του.

· Θα πρέπει η Μπενφίκα να πάει σε επίπεδα μεγάλης υπέρβασης. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν θέλει να δώσει Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουάκου. Τους Κασάμι, Ντουρμάζ και Χάρα θα τους έδινε. Όχι τους άλλους τρεις. Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι μετά θα χρειαστεί να ψάχνει και για άλλους αντικαταστάτες βασικών, την στιγμή που ήδη αναζητεί τέσσερις-πέντε. Άσε που ο Ομάρ του χρόνου μπορεί να κάνει τα διπλά...

· Παρεμπιπτόντως, προσφορά για το Ρομπέρτο, παρά τα όσα λέγονται, δεν έχει έρθει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: