Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

«Αλαλούμ» με την κάρτα φιλάθλου στο μπάσκετ!!

Κάθε άλλο παρά εύκολο είναι για τις περισσότερες ομάδες της Α1 το θέμα της κάρτας φιλάθλου και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενόψει της νέας περιόδου, αφού ενημερώθηκαν προς τα τέλη Αυγούστου!

«Αλαλούμ» με την κάρτα φιλάθλου στο μπάσκετ
Τρέχουν και δεν… προλαβαίνουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Α1 μπάσκετ για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας φιλάθλου. Ο συγκεκριμένος νόμος δεν βρίσκει αντίθετους τους συλλόγους, ωστόσο η ενημέρωση από το υφυπουργείο για την εφαρμογή του έφτασε στα μέσα Αυγούστου και επειδή δεν υπήρχε κάποια προεργασία νωρίτερα, τώρα η πλειοψηφία των ομάδων βρίσκεται σε… αναμμένα κάρβουνα.

Το τελευταίο διάστημα οι ομάδες έχουν ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης των φιλάθλων τους, καθώς από την 1/1/2016 ο νόμος είναι σαφής. Όποιος δεν διαθέτει κάρτα φιλάθλου, απλά δεν θα έχει πρόσβαση σε κανένα γήπεδο! Και μάλιστα, όποιος βρίσκεται στη… μαύρη λίστα (άμα έχει απασχολήσει τις Αρχές δηλαδή) δεν θα έχει δικαίωμα να βγάλει καν την εν λόγω κάρτα.

Η λογική λέει πως οι μεγάλες ομάδες ή πολύ απλά εκείνες της πρώτης πεντάδας δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι που δεν ισχύει για εκείνες στην περιφέρεια. Μάλιστα, πρόκειται για μία όχι και τόσο απλή διαδικασία, καθώς ο εκάστοτε φίλαθλος για να εκδώσει τη συγκεκριμένη κάρτα, θα πρέπει να προσκομίσει αρκετά από τα προσωπικά του στοιχεία, που είναι από το ΑΦΜ μέχρι τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Από την άλλη, είναι το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αυτό, σε αντίθεση με την κάρτα φιλάθλου, θα τεθεί σε ισχύ κανονικά από την πρώτη αγωνιστική της Basket League. Όλα πλέον τα εισιτήρια θα βγαίνουν ηλεκτρονικά μέσω της εταιρίας που συνεργάζεται η εκάστοτε ΚΑΕ.

Τέλος, υπάρχει και το μεγάλο και πολύ σημαντικό ζήτημα των καμερών. Κάθε ομάδα υποχρεούται βάσει νόμου να τοποθετήσει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στα γήπεδα μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Εφόσον δεν πράξει κάτι ανάλογο, τότε οι αγώνες της θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, έως ότου διευθετηθεί το συγκεκριμένο θέμα, που αυτομάτως σημαίνει οικονομικό πλήγμα.

Η θέση των περισσότερων ομάδων είναι ξεκάθαρα υπέρ της εφαρμογής του νέου νόμου. Ωστόσο, το μόνο τους… παράπονο είναι η αργοπορημένη ενημέρωσή τους, με αποτέλεσμα να τους μένει λίγος χρόνος για να ενημερώσουν τους φιλάθλους τους και έτσι να έχουν δημιουργηθεί ουκ ολίγα προβλήματα επί της διαδικασίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: