Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν ξέρει μπάλα ο στόπερ σου!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον παίκτη που ξεκίνησε και τα τρία γκολ του Ολυμπιακού στην Ξάνθη!

Όταν ξέρει μπάλα ο στόπερ σου
***Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια του Ολυμπιακού, στα οποία ο μοναδικός Έλληνας στην ενδεκάδα του είναι ο Σιόβας, ένας παίκτης που κατά καιρούς «ακούει» διάφορα-με την πλάκα (η, την υποκρισία;) να είναι ότι μετά ασκούμε και κριτική, γιατί δεν παίζουν οι Έλληνες στον Ολυμπιακό.

***Ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε, γιατί και ο Ζαρντίμ και ο Μίτσελ και ο Βίτορ Περέϊρα και ο Μάρκο Σίλβα είχαν βασικό το Σιόβα στα σχέδιά τους, όταν δεν είχε θέματα τραυματισμών, που δυστυχώς τον πήγαν λίγο πίσω στην καριέρα του, αφού τώρα νομίζω πως θα έπαιζε σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

***Και ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να σκεφθούμε πόσο μεγάλη δουλειά είναι να έχει μία μεγάλη ομάδα ένα στόπερ που ξέρει και μπάλα, όπως ο Σιόβας. Δέχομαι ότι κάποιες φορές, ακριβώς επειδή έχει τεχνική μέσο κι όχι σέντερ μπακ, το παρατραβάει με κάποιες προωθήσεις του. Και γενικά πρέπει να είναι πιο συνετός στο παίξιμό του, αφού πρέπει να ρολάρει πολύ καλά μία ομάδα και να έχει πολύ καλούς αυτοματισμούς, για να καλύπτει άριστα τον στόπερ που θα έχει φύγει κάποιες στιγμές από τη θέση του. Κι ο Ολυμπιακός ακόμη δεν είναι μία «δεμένη» ομάδα.

***Όμως, το πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό ένας στόπερ που ξέρει μπάλα, αποδείχθηκε πανηγυρικά και στο τελευταίο παιχνίδι του, στην Ξάνθη. Γιατί μην κοιτάτε που εμείς στεκόμαστε απλά στο ποιος βάζει και το ποιος φτιάχνει ένα γκολ. Μία καλύτερη ανάλυση του παιχνιδιού, μας κάνει πολύ πιο σοφούς.

***Γιατί πολύ απλά πίσω κι από τα τρία γκολ του Ολυμπιακού στην Ξάνθη είναι ο Σιόβας! Με την ικανότητά του την ανασταλτική, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα που έχει να πασάρει σωστά.

***Στο 1-0 ο Σιόβας ανακόπτει επίθεση της Ξάνθης μετά από λάθος πάσα του Μιλιβόγεβιτς, αποφεύγει εντυπωσιακά δύο αντιπάλους του και με άψογη πάσα ξεκινάει την επίθεση του Ολυμπιακού για το άνοιγμα του σκορ.

***Στο 2-1 ο Σιόβας γυρίζει προς την άμυνα του Ολυμπιακού μετά από ένα κόρνερ του Ντουρμάζ. Δέχεται μία απόκρουση του Μαζουάκου κι ευρισκόμενος κάπου 15 μέτρα κάτω από τη σέντρα και προς την περιοχή της Ξάνθης, ανοίγει έξοχα με το δεξί πόδι στον Ντουρμάζ, που μπουκάρει και κερδίζει το πέναλτι.

***Στο 3-1, ο Σιόβας βγαίνει σε θέση αριστερού μπακ και κόβει υποδειγματικά μία επίθεση της Ξάνθης, αλλάζει την μπάλα με τον Μαζουάκου και βγάζει κι ωραία πάσα 30 μέτρων στο Φορτούνη, που ξεκινάει την κούρσα του από το κέντρο, για να συνεργαστει με τον Ντουρμάζ και τον Ιντέγε για το δεύτερό του γκολ.

***Μακάρι να είχα κι οπτικό υλικό να τα βλέπατε κι εσείς, γιατί άλλο να διαβάζεις κι άλλο να βλέπεις, όμως στα χάϊλαϊτς του παιχνιδιού δύσκολα «χωράνε» οι φάσεις από το ξεκίνημά τους. Βλέπουμε το τελείωμα με τον παίκτη που δίνει την ασίστ κι αυτόν που σκοράρει, ενώ υπάρχουν και παίκτες από τις πίσω γραμμές, που κάνουν πολύ και καλή δουλειά για να αρχίσουν αυτές οι φάσεις.

***Τέλος πάντων, αυτό που εγώ θα ήθελα να πω για τον Σιόβα είναι ότι αρκετές φορές αδικεί κι ο ίδιος τον εαυτό του, με έλλειψη συγκέντρωσης που φέρνει λάθη πραγματικά φτηνά, που δεν ταιριάζουν σε ένα αμυντικό με τις ικανότητές του. Όλα από το κεφάλι του εξαρτώνται. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: