Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Το Περιστέρι… ξαναπετάει!! (pics)

Έτοιμοι για νέες… πτήσεις στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ εμφανίστηκαν όλοι στο Περιστέρι, κατά την παρουσίαση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Κάλεσμα στήριξης προς τους φιλάθλους από διοίκηση και δήμο

Το Περιστέρι… ξαναπετάει! (pics)

Με αυτό το σύνθημα, ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου παρουσίασε την ομάδα μπάσκετ ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, σε μια εκδήλωση στο δημαρχείο της πόλης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε άκρως οικογενειακό κλίμα, ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου συστήθηκε στο φίλαθλο μπασκετικό κοινό, παρόντος του δημάρχου της πόλης Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο δήμαρχος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα μπορεί σε λίγο καιρό να επιστρέψει στα «σαλόνια» της Basket League, δήλωσε διατεθειμένος να βοηθήσει τη διοίκηση σε ότι χρειαστεί και κάλεσε τους φιλάθλους να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που γίνεται. «Εντός έδρας, από Περιστέρι να γινόμαστε αετοί» τόνισε.

Από την ομάδα πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος, Φίλιππος Κότσης, ο οποίος και παρέδωσε στο δήμαρχο το 1ο εισιτήριο διαρκείας για τη νέα σεζόν. «Να επιστρέψουμε στη Μπάσκετ Λιγκ, αλλά όταν θα είμαστε έτοιμοι διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά» δήλωσε μεταξύ άλλων. Τη στήριξη των φιλάθλων ζήτησε και ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Παπαμάρκος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Ανδρέας Παχατουρίδης: «Από τα εφηβικά μου χρόνια έχω πάρα πολύ στενή σχέση με αυτήν την ομάδα. Ως δήμαρχος σήμερα καμαρώνω γιατί στην πόλη μας σήμερα υπάρχουν τέτοιες ομάδες. Δικαίως καμαρώνω γιατί πραγματικά τέτοιες ομάδες σπανίζουν στο λεκανοπέδιο Αττικής και γενικότερα στην Ελλάδα. Έχει αποδείξει καθ’ όλη την ιστορία της αυτή η ομάδα ότι έχει μέταλλο νικητή, όπως και η πόλη του Περιστερίου έχει μέταλλο πρωταγωνιστή, ειδικότερα στα αθλητικά δρώμενα.

Είμαι αισιόδοξος ότι το μέλλον της ομάδας είναι ελπιδοφόρο. Η πίστη μου αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι για να πάει μπροστά μια ομάδα, πρέπει πρωτίστως να έχει μια καλή διοίκηση. Τυχαίνει να γνωρίζω όλα τα παιδιά που συγκροτούν την οικογένεια της διοίκησης -γιατί περί οικογένειας πρόκειται- και είναι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και γνωρίζουν το άθλημα. Έχουν διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και διαθέτουν ψύχραιμη σκέψη και νέες αντιλήψεις. Είμαι αισιόδοξος ότι στο νέο πρωτάθλημα της Α2 δεν θα είμαστε για καμία ομάδα «σάκος του μποξ».

Έχουμε ικανότατους αθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης και όχι μόνο. Υπάρχει ζεστασιά και υποστήριξη από τη δημοτική αρχή προς αυτήν την ομάδα. Αποφασίσαμε ότι το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Περιστερίου θα είναι αποκλειστικά στη διάθεση της ομάδας. Θα είναι αποκλειστικά το δικό τους σπίτι. Στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια γιατί το Περιστέρι προτάσσει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η δημοτική θα είναι όσο μπορεί περισσότερο κοντά στην ομάδα. Αποτελεί προσωπικό μας στοίχημα το Περιστέρι, αθλητικά, να πρωταγωνιστεί. Άλλωστε το ποδοσφαιρικό DNA αυτής της πόλης είναι ο Ατρόμητος, το μπασκετικό DNA της είναι ο Γ.Σ. Περιστερίου. Ο ΓΣΠ είναι ομάδα με βαθιές ρίζες στο άθλημα και πολύ μεγάλη ιστορία.

Καλώ τους Περιστεριώτες να αγκαλιάσουν αυτήν την καινούρια, πολύ μεγάλη και φιλόδοξη προσπάθεια της ομάδας. Σε μια κατηγορία που αποτελεί μικρό σκαλοπάτι πριν την είσοδο στη Μπάσκετ Λιγκ, η ομάδα θα τους κοιτάξει όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Καλούμε τους φιλάθλους να στηρίξουν αυτήν την υπέροχη αθλητική οικογένεια, αν είναι δυνατόν και μέσα και έξω από το Περιστέρι, αλλά εντός έδρας να είμαστε αετοί, όχι Περιστέρι! Να κάνουμε την έδρα όπως ταιριάζει στην πόλη μας, αλλά και στη μαχητική μας ομάδα».
Φίλιππος Κότσης (πρόεδρος)

Στην ομάδα του Περιστερίου έγιναν μερικά πολύ μεγάλα κατορθώματα κατά το παρελθόν, αλλά έγιναν και λάθη. Η νέα προσπάθειά μας θα πατήσει και στις θετικές αλλά και στις αρνητικές εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει τόσα χρόνια. Οδηγός της προσπάθειας μας είναι η ενότητα στην ομάδα και η αγάπη για τη νεολαία της πόλης.

Στόχοι της διοίκησης είναι να στήσει την ομάδα πάνω σε συγκεκριμένους άξονες. Πρέπει να οργανωθούμε, να προσπαθήσουμε να εξυγιάνουμε όσο γίνεται τον ΓΣΠ, να επενδύσουμε στις γηπεδικές μας εγκαταστάσεις, να συσφίξουμε κι άλλο τη συνεργασία μας με το δήμο και να ξαναφέρουμε το φίλαθλο κόσμο του Περιστερίου στο γήπεδο.

Στόχος της ομάδας προφανώς και είναι η επιστροφή στη Basket League, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει όταν η ομάδα θα είναι απολύτως έτοιμη και διοικητικά και οικονομικά και αγωνιστικά. Είναι μεγάλο ευτύχημα που βρεθήκαμε, αν και χωρίς να το μπεριμένουμε, στην Α2. Η ομάδα μας αποτελεί ένα κράμα εμπειρίας αλλά και νέων παικτών. Με το υλικό και την οργάνωση που έχουμε, θα κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στην Α2».


Κώστας Παπαμάρκος (προπονητής): «Το παρόν βρίσκει την ομάδα στην Α2. Καθημερινά γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να είμαστε έτοιμοι για το καινούριο πρωτάθλημα. Οι αθλητές μας έχουν επιλεγεί και για τον χαρακτήρα και το ταλέντο τους, αλλά και για τις φιλοδοξίες τους. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε από βδομάδα σε βδομάδα. Να διεκδικήσουμε όλα τα ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, και να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς, χωρίς να έχουμε παράπονο από τον εαυτό μας ότι δεν τα δώσαμε όλα.

Και εγώ από την πλευρά μου απευθύνω κάλεσμα στο απαιτητικό φίλαθλο κοινό του Περιστερίου να στηρίξουν την ομάδα. Και εγώ και τα παιδιά υποσχόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τους φέρουμε στο γήπεδο και με το θέαμα και με τις νίκες, αλλά κυρίως με τον τρόπο που θα αγωνιζόμαστε. Όσο και να δουλέψουμε, αυτοί που πραγματικά μπορούν να μας ανεβάσουν επίπεδο είναι οι φίλαθλοί μας».


inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: