Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πρίφτης: «Ξεφεύγει από τα μπασκετικά όρια ο Γκάλης»

Ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συμμετάσχει ξανά με τον Άρη στο «Nick Galis Cup» δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης. Να συμπεριληφθεί το τουρνουά στην ατζέντα της Ευρωλίγκας, ευελπιστεί ο Νίκος Λάσκαρης.

Πρίφτης: «Ξεφεύγει από τα μπασκετικά όρια ο Γκάλης»
Αποτελεί τιμή και χαρά η συμμετοχή στο «Nick Galis Cup» όπως δήλωσε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης. Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Νίκος Λάσκαρης τόνισε πως θα γίνει ένα τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ τέλος ο αρχηγός των «κίτρινων», Σπύρος Μούρτος, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, ο οποίος καλωσόρισε τις ομάδες: «Ως οικοδεσπότης του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Nick Galis Cup, που ελπίζω να είναι μυθικό, καλωσορίζω όλες τις ομάδες. Ελπίζουμε να γίνει μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της Euroleague. Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ και ελπίζω να περάσουμε φανταστικά. Ελπίζω να γίνει ένα επιτυχημένο τουρνουά και να αποτελέσει ένα καλό ξεκίνημα για όλες της ομάδες. Πολλές από τις τέσσερις ομάδες είχαν παίκτες στις Εθνικές ομάδες των χωρών τους και εμείς είχαμε τον προπονητή μας. Ελπίζω πως το τουρνουά θα αποτελέσει ένα καλό τεστ για την ομάδα μας, ώστε να δούμε που βρισκόμαστε. Καλή τύχη σε όλους και σας ευχαριστούμε και πάλι που βρίσκεστε εδώ».

Στη συνέχεια, μίλησε ο προπονητής των «κίτρινων», Δημήτρης Πρίφτης:

«Καλωσορίζω τις ομάδες. Είναι χαρά και ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μας στο δεύτερο τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Είναι μια ιδέα που υπήρχε πολλά χρόνια στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας, υλοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και φέτος καθιερώνεται. Ελπίζουμε να γίνει θεσμός. Ο Νίκος Γκάλης είναι ιδιαίτερη προσωπικότητα που ξεφεύγει από τα στενά μπασκετικά όρια. Είναι ξεχωριστός γενικότερα για τον αθλητισμό. Το τουρνουά είναι δυνατό με καλές ομάδες κόντρα στις οποίες θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θέλουμε να βρούμε χημεία και καθημερινά να προοδεύουμε ώστε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν γίνεται πιο έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις μας. Θα είναι ένα όμορφο μπασκετικό τριήμερο. Φέτος οι εκδηλώσεις του τουρνουά θα είναι διευρυμένες, καθώς θα γίνει και μια μεγάλη συναυλία. Εύχομαι να το απολαύσουν όλοι.

Είμαι τέσσερις μέρες κοντά στην ομάδα. Έχει γίνει πραγματικά καλή δουλειά, αλλά το ήξερα ότι έτσι θα γίνει γιατί ξέρω πολύ καλά το σταφ. Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά σε αμυντικά και επιθετικά κομμάτια του παιχνιδιού μας. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα και σίγουρα χρειάζεται λίγος χρόνος για να βρούμε τη χημεία μας εντός και εκτός γηπέδου. Και τα δύο έχουν σημασία. Η ομάδα έχει πολύ καλά συστατικά, πολύ καλούς χαρακτήρες και οι προσθήκες που έγιναν της δίνουν μεγαλύτερη ποιότητα. Πάντα υπάρχει περιθώριο για πρόοδο και βελτίωση και θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι ενόψει των υποχρεώσεών μας.

Ο Γκάλης ήταν τεράστια προσωπικότητα. Τότε το μπάσκετ ήταν διαφορετικό. Το να είναι κάποιος παίκτης πρότυπο περνούσε από επίθεση και σκορ. Περνώντας τα χρόνια παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκά προέβαλαν ένα άλλο μοντέλο δίνοντας αξία και άλλους τομείς πέρα από το σκορ. Ο Γκάλης ήταν χαρισματικός αθλητής, όχι μόνο παίκτης. Είχε ήθος και μαζί με την ομάδα του Άρη ένωσαν τον ελληνικό πληθυσμό πέρα από οπαδικές προτιμήσεις. Σε μεγάλο βαθμό η μπασκετική ελληνική κουλτούρα διαμορφώθηκε από την πορεία του Άρη
».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Άρη, Σπύρος Μούρτος είπε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη διοργάνωση του τουρνουά. Έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι προς τιμήν του Νίκου Γκάλη και θα γίνει υπό το βλέμμα του. Επίσης εμείς με αυτούς τους αγώνες θα κλείσουμε ένα κομμάτι της προετοιμασίας μας. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να ευχαριστηθεί την γιορτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: