Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

«Λείπει πάθος από τον Παναθηναϊκό»


«Λείπει πάθος από τον Παναθηναϊκό»

Στην έλλειψη πάθους του Παναθηναϊκου στάθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» αλλά και της ΑΕΚ, Νίκος Καρούλιας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στο γεγονός ότι λείπει η χημεία και το πάθος από την ομάδα του Παναθηναϊκού απέδωσε ο Νίκος Καρούλιας το ότι οι πράσινοι δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν κάποιο ντέρμπι μέχρι στιγμής στη σεζόν. Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» μίλησε για το χθεσινό ντέρμπι στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα, τόνισε το καλό κοουτσάρισμα του Πογέτ, αλλά και την υπερβολική... ηρεμία που διακρίνει τον Στραματσόνι, γεγονός που «περνάει και στους παίκτες».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Καρούλιας στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για το χθεσινό ντέρμπι:

«Εγώ από την πλευρά μου είδα μια ανάλατη σούπα. Από εκεί και έπειτα ήταν ένα κακό ματς για ντέρμπι γιατί κατά καιρούς οι δύο ομάδες μας έχουν δώσει πολύ καλά παιχνίδια. Η ΑΕΚ παρά το γεγονός ότι είχε την πρωτοβουλία έκανε συνεχόμενα λάθη κλαι έδινε εύκολα τη μπάλα στον Παναθηναϊκό. Μετά το 15-20 ο Παναθηναϊκός ανέβηκε ψηλά και πίεσε και κέρδισε ακόμα περισσότερες μπάλες αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Είδαμε ότι κάνανε πολλά λάθη στις τελικές πάσες και για αυτό δεν κατάφερε να κάνει κάποια φάση στην εστία της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ του έδωσε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Ο Πογέτ βοήθησε πολύ την ομάδα τους με τις αλλαγές του Αραβιδη και του Τζιμπούρ και είδαμε την ΑΕΚ να πατάει καλύτερα με το 4-3-2-1 αλλά και πάλι δεν είδαμε κάποια μεγάλη φάση. Ήρθε αυτό το κουτό φάουλ του Βλαχοδήμου και με την πολύ καλή εκτέλεση του Βαργκας μπήκε το γκολ».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού:

«Ασφαλώς είναι καραμπινάτη αποτυχία το ότι δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ντέρμπι φέτος. Είναι όμως πολλά που συντελούν στο να γίνει αυτό. Ήρθαν παίκτες καλοί όπως Μπουμαλ ο Βιγιαφάνες και ο Βλαχοδήμος. Αυτοί και οι άλλοι που ήρθαν όμως δεν έχουν βρει ρυθμό. Μέσα σε έξι αγωνιστικές έχουν αλλάξει πέντε ποδοσφαιριστές στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας και είναι λογικό να μη μπορεί να βρει ρυθμό. Πρέπει να πάρουν παιχνίδια μαζί αυτοί οι παίκτες και αυτό και στο αμυντικό δίδυμο Τελάντερ και Μολέδο. Η χημεία δεν χτίζεται μόνο από τις προπονήσεις έρχεται μέσα και από τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός όμως φαίνεται ότι δεν έχει πάθος και ψυχολογία και σε αυτό ευθύνεται ο προπονητής. Το είδαμε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ότι μόλις δέχτηκε το γκολ κατέρρευσε. Όταν δεν έχεις ψυχολογία και να πεις ότι «θα μπω μέσα να τους… κερδίσω» δεν μπορείς να το κάνεις.. Έβλεπες για παράδειγμα εχθές τον Πογέτ να παίζει και εκείνος μαζί με την ομάδα. Να τρέχει να έχει ένταση στον πάγκο και να διορθώνει πράγματα συνέχεια. Από την άλλη ο Στραματσόνι καθόταν και παρακολουθούσε την ομάδα. Οι Ιταλοί δίνουν έμφαση στην τακτική αλλά αυτή η χαλαρότητα που έχει νομίζω ότι περνάει και μέσα στην ομάδα. Εκτός από το Ζέκα δεν είδα άλλον παίκτη να πηγαίνει πάνω στη μπάλα και να τη διεκδικεί, αυτό νομίζω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει τύχη για την πρώτη θέση στα πλέι οφς:

«Θα πρέπει να μην χάνει τέτοια παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να τελειώσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Δεν είναι βέβαια οι παίκτες που θα έπρεπε να έχει ένας καλός Παναθηναϊκός αλλά είναι καλύτεροι από τους ποδοσφαιριστές του πρώτου εξαμήνου. Εγώ ξέρω τον Παναθηναϊκό που παίρνει πρωτάθλημα και προχωράει στην Ευρώπη. Αν βελτιώσει την εικόνα στα πλέι οφ με αυτούς τους παίκτες μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: