Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Μια δύσκολη «μετάφραση» για την παραμονή Σίλβα!!


Μια δύσκολη «μετάφραση» για την παραμονή Σίλβα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος σχολιάζει τις δηλώσεις του Μάρκο Σίλβα σε πορτογαλικό ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Μάρκο Σίλβα σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναφορικά με το αν θα παραμείνει στον πάγκο του Ολυμπιακού και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ξεκινώντας λοιπόν κάποιος την “αποκρυπτογράφηση” των λεγομένων του νεαρού κόουτς μπορεί να σταθεί στα ακόλουθα σημεία.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

1. Είχε προκληθεί μια σύγχυση αναφορικά με τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου που είχε υπογράψει ο Πορτογάλος το περασμένο καλοκαίρι και ο Σίλβα φρόντισε με τις δηλώσεις του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Το συμβόλαιο είναι “κλειστό” διετές, όπως είχαμε αναφέρει στο sport-fm.gr και όχι ένα συν ένα που επέμεναν άλλες “πηγές”. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι για να φύγει ο Σίλβα θα πρέπει η ομάδα που θα θελήσει τον προπονητή του Ολυμπιακού, να πληρώσει τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο. Μια ρήτρα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ύψους 1,5 εκ. ευρώ.

2. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την πλευρά του νεαρού τεχνικού και αυτό είναι μια κίνηση από πλευράς Πειραιωτών που δείχνει την επιθυμία των πρωταθλητών για παραμονή του Σίλβα, με καλύτερους οικονομικούς όρους για τον 39χρονο τεχνικό αλλά και με μια μεγαλύτερη ρήτρα στο συμβόλαιο. Ο Μαρινάκης θέλει να κρατήσει τον Σίλβα στον Ολυμπιακό και είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά του Πορτογάλου, με τις πληροφορίες μάλιστα ν' αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των πρωταθλητών έχει προτείνει στον Σίλβα μια σημαντική αύξηση των αποδοχών του.

3. Ο ίδιος ο Σίλβα δηλώνει ότι θέλει να μιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη κι εν συνεχεία οι δύο άνδρες να συναποφασίσουν για το αν θα παραμείνει ο 39χρονος κόουτς στον “ερυθρόλευκο” πάγκο. Θα πρόκειται για μια κουβέντα που δε θα έχει να κάνει μόνο με το θέμα του συμβολαίου του Πορτογάλου αλλά και για τα πλάνα της νέας σεζόν. Ο Σίλβα δεν έκανε τυχαία λόγο για συνάντηση του με τον Μαρινάκη. Έχει καλή σχέση με τον πρόεδρο των “ερυθρόλευκων” και το γεγονός πως δεν αφήνει τα πάντα στον ατζέντη του δείχνει πολλά.

4. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει κάποιος να επισημάνει πως ο Σίλβα έστειλε κι ένα “μήνυμα” στους συμπατριώτες του, με την ατάκα περί κατάκτησης πρωταθλήματος στην Πορτογαλία. Κι αυτό σημαίνει Πόρτο ή Μπενφίκα οι οποίες μονοπωλούν τους τίτλους. Ούτως ή άλλως ο Σίλβα ήταν στη Σπόρτινγκ κι έφυγε από τα “λιοντάρια” με τις σχέσεις των δύο πλευρών να είναι στα...άκρα.

5. Κρατήστε την ατάκα “βάσει συμβολαίου είναι να συνεχίσω”. Μπορεί να σημαίνει πολλά για το μέλλον του Πορτογάλου στο μεγάλο λιμάνι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: