Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ο Μάστερ… Γκους Χίντινγκ!


Ο Μάστερ… Γκους Χίντινγκ

Πώς και γιατί άλλαξε η προπόνηση της Τσέλσι από την στιγμή που ανέλαβε ο Ολλανδός τεχνικός. Τζούντο, ράγκμπι ακόμα και πάλη μπήκαν στο πρόγραμμα.

Το πρώτο πράγμα που τόνισε ο Γκους Χίντινγκ μετά την άφιξή του στην Τσέλσι, είναι ότι οι παίκτες θα πρέπει να γίνουν λίγο πιο… σκληροί. «Χρειάζονται κάτι από ράγκμπι», είχε διαπιστώσει. Και το έπραξε, εντάσσοντας τεχνικές από το άθλημα στις προπονήσεις της ομάδας.

Ο 69χρονος Ολλανδός δεν έχει διστάσει να εντάξει το τζούντο αλλά και την πάλη στο πλαίσιο των προπονήσεων όπου το θεωρούσε απαραίτητο κατά την διάρκεια της καριέρας του. Μάλιστα ο ίδιος είναι δάσκαλος του τζούντο.
«Καμιά φορά παίζουμε χάντμπολ σε συνδυασμό με ράγκμπι για ζέσταμα. Στην αρχή οι παίκτες αναρωτιόντουσαν τι κάνουμε. Αλλά μετά κατάλαβαν. Στο ράγκμπι, όταν ένας έχει την μπάλα στα χέρια πρέπει να του την πάρεις χρησιμοποιώντας και κάτι από πάλη, χωρίς μπουνιές όμως. Μπαίνεις στη διαδικασία να παλέψεις, εντός κανόνων, να κυκλοφορώντας την μπάλα. Κερδίζεις πολλά οφέλη από τα άλλα αθλήματα», δήλωσε ο προπονητής των Λονδρέζων.

Δεν πρόκειται για μία πρωτόγνωρη –στους ποδοσφαιριστές- οδός. Ο Έντεν Αζάρ έκανε τζούντο για ενδυνάμωση στο παρελθόν.

Ο Χίντινγκ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την θεατρική «πτώση» του Λουίς Φαν Χάαλ μπροστά στον 4ο διαιτητή, διακρίνοντας γνώση του συμπατριώτη του στις πολεμικές τέχνες : «Μπορείς να δεις ότι (ο Φαν Χάαλ) έχει διδαχθεί τζούντο από τον τρόπο που έπεσε. Είχε μια ευχέρεια στην πτώση. Έχω κάνει κι εγώ τζούντο», δήλωσε και τόνισε πως και ο ίδιος είναι ικανός για κάτι τέτοιο: «Μπορώ κι εγώ να πέσω τόσο στρωτά, αλλά δεν θα το έκανα. Θα επέμενα περισσότερο με τα λόγια», διευκρίνισε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: