Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Το ρεκόρ του Μαρινάκη με τα πρωταθλήματα!!


Το ρεκόρ του Μαρινάκη με τα πρωταθλήματα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο μόνος πρόεδρος του Ολυμπιακού που ξεκίνησε τη θητεία του στο σύλλογο με έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα. Δείτε τη σχετική λίστα.

Το έκτο πρωτάθλημα επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη κατέκτησε ο Ολυμπιακός την Κυριακή. Πρόκειται για μία μοναδική επίδοση που έχουν σημειώσει οι Πειραιώτες με τον γνωστό επιχειρηματία στη διοίκηση του συλλόγου.

Ο λόγος είναι πως ο Μαρινάκης είναι ο μόνος πρόεδρος στην ιστορία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ που έχει κατακτήσει έχει κατακτήσει έξι συνεχόμενους τίτλους μετά την ανάληψη της διοίκησης.

Όπως γράφει σήμερα το «Goal», ο Νίκος Γουλανδρής είχε εκκινήσει τη θητεία του στην προεδρία του Ολυμπιακού με τρεις κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε ισάριθμα χρόνια (1973, 1974, 1975), ο Σταύρος Νταϊφάς με τέσσερις (1980, 1981, 1982 , 1983).

Μάλιστα, ο Μαρινάκης ξεπερνάει κατά ένα τον Γιώργο Ανδριανόπουλο, καθώς με τον τέως υπουργό Ναυτιλία η ομάδα είχε κατακτήσει 5+1 πρωταθλήματα, και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο μήνας που ανέλαβε την προεδρία ο από τον Θανάση Μέρμηγκα στο πρωτάθλημα της περιόδου 1953/54.

Τότε ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, που ήταν τερματοφύλακας στην ομάδα τη δεκαετία του 50’ είχε δηλώσει πως «ο τίτλος ανήκει και στους δύο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: