Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Κριστιάνο, καλύτερα να κλωτσάς παρά να μιλάς!!


Κριστιάνο, καλύτερα να κλωτσάς παρά να μιλάς

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο sport-fm.gr για τις δηλώσεις του εγωκεντρικού Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος εξαπέλυσε πρωτόγνωρη επίθεση στους συμπαίκτες του και διερωτάται τι θα γίνει το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και να θέλω να αγιάσω δεν μπορώ με αυτά που κάνει και αυτά που δηλώνει. Ξεκαθαρίζω ότι οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες δεν αμφισβητούνται, μα η διαφορά ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή με έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή έγκειται στη νοοτροπία και τη συμπεριφορά.

Οι ηγετικές φυσιογνωμίες συνήθως βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα, τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και μετά από τα άσχημα αποτελέσματα που… πληγώνουν. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης για μια ακόμα φορά λειτούργησε σαν κακομαθημένο παιδί και μετά την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι από την συμπολίτισσα Ατλέτικο, όχι μόνο δεν πήρε πάνω του μέρος της ευθύνης, ούτε καν διάλεξε να σιγήσει και να κρατήσει μέσα του αυτά που τον απασχολούσαν, αλλά εξαπέλυσε πρωτόγνωρη επίθεση στους συμπαίκτες του!

Ότι είναι η προσωποποίηση του εγωκεντρικού ανθρώπου είναι γνωστό, αλλά στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς της Μαδρίτης ξεπέρασε και τον ίδιο τον εαυτό του. «Τα στατιστικά μου είναι εδώ και λένε την αλήθεια για μένα. Αν όλοι οι παίκτες της Ρεάλ βρίσκονταν στο δικό μου επίπεδο, τώρα θα βρισκόμασταν απλά στην κορυφή» δήλωσε ο Πορτογάλος, επικαλούμενος τις προσωπικές του επιδόσεις «ξεχνώντας» ότι αναφέρεται σε ομαδικό άθλημα. Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές προς τους συμπαίκτες του και προσέξτε, δεν μιλάμε για ποδοσφαιριστές της… σειράς, αλλά επίσης για αστέρες πρώτου μεγέθους, με τη δική τους μεγάλη αξία και φυσικά το δικό τους εγωισμό! Επίσης είναι έτσι κι αλλιώς τουλάχιστον άκομψο μετά από «στραπάτσο» και ενώ ουσιαστικά έχασε η ομάδα σου το πρωτάθλημα, να αρχίζεις τις δηλώσεις σου μιλώντας για την πάρτη σου, ουσιαστικά βγάζοντας την ουρά σου απ’ έξω και να ρίχνουν – και μάλιστα δημόσια- το φταίξιμο στους άλλους!

Ο Κριστιάνο όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια πρόσθεσε «Δεν θέλω να δυσφημίσω κανέναν από τους συμπαίκτες μου, αλλά όταν δεν είναι εδώ οι καλύτεροι, είναι δύσκολο το να νικήσεις. Μου αρέσει να παίζω με τον Πέπε, τον Μπέιλ, τον Καρίμ, τον Μαρσέλο. Δεν εννοώ ότι οι Χεσέ, Λούκας, Κόβατσιτς δεν είναι καλοί, αλλά... ». Αυτό το «αλλά» είναι που κάνει πλέον την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια ιδιαιτέρως βαριά και πλέον οι σχέσεις μεταξύ αυτών των παικτών και του Ρονάλντο δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες!

Ο σάλος που προκλήθηκε από τις παραπάνω δηλώσεις ήταν τρομακτικός, με συνέπεια λίγες ώρες μετά να προσπαθήσει να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά μάλλον δεν έπεισε! «Όταν είπα αυτό το πράγμα εννοούσα το επίπεδο φυσικής κατάστασης, όχι το επίπεδο παιχνιδιού. Εγώ δεν είμαι καλύτερος από κανέναν από τους συμπαίκτες μου» και φυσικά δεν τον πίστεψε κανείς, το γυαλί είχε ραγίσει και πλέον δεν κολλάει ξανά. Αν και ακόμα και στη φυσική κατάσταση των συμπαικτών του να αναφερόταν, γιατί ακόμα κι αυτό να μην θεωρείται προσβλητικό;

Σε… φάουλ, μικρότερης βέβαια εμβέλειας και με κάποια ελαφρυντικά υπέπεσε και ο Σέρχιο Ράμος. Ο διεθνής αμυντικός πιθανότητα στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει το θέμα και να προσφέρει λίγη ηρεμία στα αποδυτήρια, βγήκε να υπερασπιστεί τον Κριστιάνο, δηλώνοντας ότι όποιος γνωρίζει καλά τον Πορτογάλο, καταλαβαίνει τον τρόπο (τον οποίο χαρακτήρισε «όχι τον καλύτερο») με τον οποίο εκφράστηκε και ότι ο ίδιος ο Ράμος είναι ένας από αυτούς που γνωρίζουν τον συμπαίκτη του όσο λίγοι. Καλώς ως αρχηγός της Ρεάλ θέλησε να πάρει θέση, αλλά μάλλον φάνηκε να μεροληπτεί υπέρ του σούπερ σταρ που είχε κάνει τη… στραβή, παρά να επιθυμεί να σταθεί δίπλα στους θιγμένους ποδοσφαιριστές, όσο κι αν τους «χρύσωσε» το χάπι τονίζοντας ότι είναι υπερήφανος για τους συμπαίκτες του.

Πλέον η ομάδα είναι ένα καζάνι που βράζει, ο κόσμος αποδοκιμάζει έντονα εκδηλώνοντας την απογοήτευσή του, αφού η Ρεάλ είναι εκτός κυπέλλου, έχει χάσει ουσιαστικά τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον της απομένει μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ για να σώσει τη χρονιά. Όμως πραγματικά ποιος θεωρεί ότι οι προπονήσεις από εδώ και πέρα θα είναι ίδιες και ότι τα αποδυτήρια θα παραμείνουν όπως ήταν πριν τις «εμπρηστικές» δηλώσεις; Κι αν υποτεθεί ότι κουτσά στραβά η σεζόν ολοκληρώνεται χωρίς άλλες «εκρήξεις», τότε ποια θα πρέπει να είναι η διαχείριση αυτής της κατάστασης το καλοκαίρι;

Ο προπονητής και η διοίκηση θα κληθούν να επιλέξουν ή τη μια πλευρά ή την άλλη, διότι αν υπάρξει συμβιβαστική λύση σίγουρα αυτή θα είναι σαν να τα βάζουν όλα κάτω από το χαλί και στην πορεία όλα θα ξαναβγούν στην επιφάνεια! Οπότε οι κινήσεις των Μαδριλένων το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα μας παρουσιάσουν και κάποια δείγματα γραφής της νοοτροπίας του προπονητή Ζιντάν (εάν αυτός παραμείνει στην τεχνική ηγεσία), γιατί ξέρουμε ότι ως παίκτης δεν έβαζε και πολύ νερό στο κρασί του!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: