Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ψηφοφορία για τις κορυφαίες 11αδες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ανάδειξη των κορυφαίων ενδεκάδων ανά δεκαετία αναλαμβάνουν από κοινού η Super League και ο ΣΚΑΪ με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων της Α’ Εθνικής.

Από σήμερα και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όλοι οι φίλαθλοι μπορούν να επιλέξουν τους ποδοσφαιριστές που προτιμούν στην επίσημη ιστοσελίδα www.goldeneleven.gr , από την πρώτη αγωνιστική περίοδο του Πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής το 1959-60, μέχρι το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ 2008-2009 της Super League.

Ο Γενικός Διευθυντής της Super League κ. Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν η Super League και ο ΣΚΑΪ, για την παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας www.goldeneleven.gr για την επιλογή των καλύτερων ποδοσφαιριστών ανά δεκαετία:

«Πρωταγωνιστές στα γήπεδα είναι οι ποδοσφαιριστές. H Super League, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους φιλάθλους να επιλέξουν τους παίκτες που θεωρούν ότι ξεχώρισαν με την παρουσία τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Θα θυμηθούμε και θα τιμήσουμε τους παλιούς, αλλά και τους σύγχρονους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν με την αγωνιστική παρουσία, τις αρετές, την προσωπικότητα, αλλά και την αξία τους. Καλούμε τους φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας και συλλογικής προτίμησης, να επιλέξουν εκείνους τους ποδοσφαιριστές που έγραψαν την Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Μερικά στοιχεία για τη διαδικασία της επιλογής των ποδοσφαιριστών και την ψηφοφορία στο site www.goldeneleven.gr

1. Σε ένα σύστημα 4-4-2 προτείνουμε 3 υποψήφιους σε κάθε θέση, ενώ μπορεί να επιλεγεί ο αρχηγός της κάθε «Χρυσής Ενδεκάδας», αλλά και ο προπονητής.

2. Η επιλογή γίνεται από μια προεπιλεγμένη λίστα 33 ποδοσφαιριστών ανά δεκαετία, σε τέσσερις ενότητες ανάλογα με την θέση (τερματοφύλακες, αμυντικοί, μέσοι και επιθετικοί).

3. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου και οι Χρυσές Ενδεκάδες θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν στις 3 Φεβρουαρίου σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

4. Όσοι λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πλούσια ποδοσφαιρικά δώρα: · Προσκλήσεις για τη βραδιά της 3ης Φεβρουαρίου, όπου θα βραβευτούν οι «Χρυσές Ενδεκάδες» στο Μέγαρο Μουσικής.

· Εισιτήρια των αγώνων της Super League.

· Εμφανίσεις των ομάδων και επίσημες μπάλες του ελληνικού πρωταθλήματος.

· Τόμους και DVD της αθλητικής σειράς του ΣΚΑΪ, «Για πάντα πρωταθλητές», όπου παρουσιάζονται οι καλύτερες στιγμές των συλλόγων (ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ,) και της Εθνικής ομάδας μας ομάδας.

5. Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα παρουσιάσει σε τέσσερις ειδικές βραδιές τους υποψηφίους της κάθε δεκαετίας: • Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010 με τις δύο πρώτες δεκαετίες (‘60-‘70).

• Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα μάθουμε τους υποψηφίους της δεκαετίας του ’80 και θα ακολουθήσουν στις 21 και 28 Ιανουαρίου οι δύο δεκαετίες του ‘90 και ’00.

· Στις 8 Φεβρουαρίου σε μία τελική ειδική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ θα μάθετε τα μυστικά των ψηφοφοριών, ποιος πήρε τις περισσότερες ψήφους, ποιοι ήταν οι πρώτοι των πρώτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: