Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Βόμβα (8 εκατομμυρίων) μεγατόνων!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2e1a126d7a5c7c7e0530cc7a350e727a_L.jpg?1261109564?1261109564?1261109564

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπεν Αρφά είναι ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν συμφωνήσει σε όλα με τη Μαρσέιγ και απομένει το ΟΚ του παίκτη. Ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει στο μεταγραφικό παζάρι έναν παίκτη «top class» και μέσα σε αυτούς βρίσκεται ο Χατέμ Μπεν Αφρά. Ο Γάλλος μέσος της Μαρσέιγ, με ρίζες από την Τυνησία, βρίσκεται μια ανάσα από το λιμάνι με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.

Συμφωνία στα 8 εκατομμύρια ευρώ

Το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «L' Equipe» ανέφερε ότι Πειραιώτες και Μασσαλοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον 22χρονο αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό και αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. .

Οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν προσεγγίσει εδώ και εβδομάδες την «Ολιμπίκ» για το νεαρό παίκτη και τα βρήκαν όπως αναφέραμε και παραπάνω στα 8 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή είχαν ζητήσει οι Γάλλοι και από τον Παναθηναϊκό. Ετσι, ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά σε μια σπουδαία μεταγραφή και μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Ο Μπεν Αρφά είχε μετακομίσει από τη Λυών στη Μαρσέιγ για 13 εκατ. ευρώ ενώ το συμβόλαιο του λήγει το 2012.

Στο χέρι του Μπεν Αρφά

Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει δεν έχει να κάνει με το οικονομικό, καθώς υπάρχει ταύτιση απόψεων στις δύο ομάδες, αλλά με τον παίκτη. Το θέμα δεν είναι στα χέρια του Ολυμπιακού αλλά του Μπεν Αρφά και κατά πόσο είναι διατεθειμένος να συνεχίσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους». Ο Γάλλος άσος έχει μια πρόταση από σύλλογο μεγαλύτερου βεληνεκούς που τον ικανοποιεί. Σε αντίθεση με την περίπτωση του Ολυμπιακού, η ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Μπεν Αρφά δεν έχει συμφωνήσει με την Μαρσέιγ κάτι που έχουν κάνει ήδη οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Το τελεσίγραφο του προέδρου....

Ο πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου, Ζαν Κλοντ Ντασιέρ είχε στείλει τελεσίγραφο πριν από μερικές ημέρες στον Μπεν Αρφά ότι θα πουληθεί τον Ιανουάριο αν δεν αρπάξει την τελευταία ευκαιρία που θα του έδινε ο προπονητή του, Ντιντιέ Ντεσάμπ ( δεν βρίσκεται στις επιλογές του) λόγω και του τραυματισμού του Νιανγκ (τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης).

... και ο ύπνος στον πάγκο

Ο 22χρονος παίκτης όχι μόνο δεν άκουσε τον πρόεδρο αλλά έκανε και το απίθανο. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Λοριάν καθόταν στον πάγκο και τον πήρε ο... ύπνος. Η κάμερα συνέλαβε το περιστατικό με τον Μπεν Αρφά να βρίσκεται στην αγκαλιά του Μορφέα ενώ η ομάδα του αγωνιζόταν.

Εξαιρετική περίπτωση

Αν ο Μπεν Αρφά αν αποκτηθεί τελικά από τον Ολυμπιακό θα είναι μια εξαιρετική λύση που θα δώσει πολλές βοήθειες στους «ερυθρόλευκους». Ο διεθνής άσος είναι διεισδυτικός παίκτης, πολύ γρήγορος και άριστος χειριστής της μπάλας. Αν και μόλις 22χρονών μπορεί να πάρει μια ομάδα στις πλάτες του αλλά πρέπει να διορθώσει τον χαρακτήρα και τα νεύρα του που έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται αρκετά συχνά κόκκινη κάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: