Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Οργανώνουν το… αύριο

Μπορεί το καλοκαίρι να φαίνεται μακρινό, αλλά στην ουσία πολύ σύντομα θα κληθεί ο ΠΑΟΚ να αναζητήσει την επόμενη μέρα του. Κάποιοι ήδη με σχετικές επαφές και συζητήσεις ασχολούνται. Και μάλιστα έχουν έτοιμη λύση την οποία και επεξεργάζονται. Ποιά είναι αυτή…; Κώστας Αμοιρίδης… Ή τουλάχιστον ένα σχήμα με τον βασικό χορηγό της ΚΑΕ επικεφαλή… Έγιναν δύο σοβαρές προσπάθειες το περασμένο καλοκαίρι. Ο ίδιος ο κ.Αμοιρίδης ήταν ανένδοτος και είχε τους λόγους του. Με τις εβδομάδες να παιρνούν το κάθετο… όχι έχει μετατραπεί σε σκέψη. Είναι αρκετοί στην οικογένεια του ΠΑΟΚ ή έστω στην περιορισμένη μπασκετική «ζώνη» που προωθούν μια τέτοια λύση. Ο Θανάσης Κατσαρής έστω και ανεπίσημα είναι ένας από αυτούς που θα ήθελαν αυτή να ήταν η επόμενη μέρα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Οι δύο τους έχουν άριστες σχέσεις. Εξαρτάται βέβαια αοπό τον ίδιο τον Αμοιρίδη και τις προτεραιότητες του. Για την ώρα δεν θέλει να το συζητά. Δεν είναι αρνητικός όμως. Θέτει προυποθέσεις. Κατά σειρά… Ο Αμοιρίδης θέλει 100% την αποδοχή και την στήριξη της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Θέλει ακόμα να συστρατευτούν μαζί του άνθρωποι που γνώρισε αυτά τα χρόνια στην ομάδα και εμπιστεύεται. Βιολίδης, Πατρίδας, Γαλατσόπουλος, αλλά και Καραμπέρης, Πανάκας. Αυτό δεν σημαίνει οτι απορρίπτει μέλη του νυν ΔΣ της ΚΑΕ. Το αντίθετο… Ο ίδιος ο Αμοιρίδης κάνει λόγο για τις προσπάθειες που έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι, τους οποίους σε αποστροφή του λόγου του χαρακτήρισε και ήρωες.
Από κει και πέρα… Ο Αμοιρίδης δεν έκτισε τυχαία μια μεγάλη και υγιή επιχείρηση. Πριν κάνει οποιοδήποτε βήμα, θέλει μέσω εκτεταμένου και λεπτομερειακού οικονομικού ελέγχου να γνωρίζει τα πάντα. Όπως κάνει στην δουλειά του… Θα περιμένει ακόμα πρώτα να «βγουν» στο ακέραιο οι φετινοί διακανονισμοί, να πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της φετινής ομάδας και τέλος με ικανοποίηση θα δει κάποια στιγμή την λύση του μετοχικού-ιδιοκτησιακού. Παράλληλα θα περιμένει και αν μετοχοποιήσουν αυτά που έχουν λαμβάνειν οι δανειστές της ΚΑΕ, προκειμένου να μειωθεί το συνολικό χρέος. Τέλος αυτό που έχει κατά νου ο Αμοιρίδης είναι να υπάρχει η γενική στήριξη και αποδοχή του βασικού στόχου, της εξυγίανσης και όχι μιας ξαφνικής αγωνιστικής ανόδου της ομάδας. Έλεγε σε δικούς του ανθρώπους οτι δεν τον ενδιαφέρει η ομάδα να βγει στην 4άδα και να μην έχει μειώσει ούτε ένα ευρώ το χρέος της.
Για την ώρα πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί η πρακτική της διοικητικής εμπλοκής του Κώστας Αμοιρίδη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ο ίδιος πάντως δεν πιστεύει στην απέραντη δύναμη του ενός, αλλά ούτε στην ανεξέλεγκτη πολυφωνία. Το «σχέδιο» κάνει λόγο-εφόσον φτάσει εκείνη η ώρα και ισχύουν οι παραπάνω προυποθέσεις-για ένα σχήμα 4-5 βασικών μετόχων (τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια για το ποιοί μπορεί να είναι αυτοί….;) με επικεφαλή σε ένα ΔΣ τον Κώστα Αμοιρίδη. Στο επόμενο εξάμηνο οι διεργασίες στο διοικητικό κομμάτι θα είναι πολλές και εφόσον ο ΠΑΟΚ πετύχει το φετινό στόχο της εξυγίανσης, παράλληλα ξεκαθαρίσει το μετοχικό και κάνει μια καλή χρονιά σε αγωνιστικό επίπεδο, θα πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία για την επόμενη μέρα, δεν θα πρέπει να χαθεί και αυτό το τρένο. Και δεν είναι τυχαίο πουοι περισσότερο θεωρούν καλύτερο μηχανοδηγό τον Κώστα Αμοιρίδη.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: