Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Νέες βολές Ιβανσιτς σε Τεν Κάτε

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f2f67004a9031373a1d38ebd841b8f73_L.jpg?1261114468?1261114468?1261114468

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αντρέας Ίβανσιτς στον γερμανικό Τύπο. Ο άσος της Μάιντζ μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Χενκ Τεν Κάτε δεν τον εμπιστευόταν.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται με τη φανέλα της Μάιντζ, μίλησε στην ιστοσελίδα «www.sportal.de» για την καριέρα του στην Αυστρία, τον Παναθηναϊκό αλλά και την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα.

-Σε αποκαλούν «πράσινο Μότσαρτ». Από που προκύπτει το όνομα αυτό;

«Αυτό πιθανότατα έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Οι Έλληνες το έχουν εφεύρει. Πράσινος λόγω των χρωμάτων του συλλόγου της Αθήνα. Και Μότσαρτ επειδή έχω αγωνιστεί στη Σάλτσμπουργκ, πόλη από την οποία καταγόταν και αυτός».

-Έχεις κάνει το ντεμπούτο σου 16 ετών με τη Ραπίντ Βιέννης. Πως σε συνέβη αυτό, ποιος σε ανακάλυψε και σε προώθησε;

«Είχα παίξει σε όλες τις μικρές ομάδες της Ραπίντ μέχρι να με αντιληφθούν.
Ως τα 14 διότι μετά μεταφέρθηκα στις ακαδημίες. Έπαιξα στην ομάδα νέων της Ραπίντ και μετά έκανα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Στην πραγματικότητα όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

-Μετά από εκεί πέρασες από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και τώρα είσαι στη Μπουντεσλίγκα. Τι έχεις να πεις για το επίπεδο στην Αυστρία, αλλά και από το γεγονός ότι η Ραπίντ Βιέννης αποκλείστηκε από το Αμβούργο στο Europa League;

«Βασικά στην Αυστρία έχουμε πολύ ταλέντο και παίκτες που έχουν εξέλιξη. Υπάρχει μέλλον. Η Ραπίντ έδειξε ότι θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη στο Europa League. Το επίπεδο φυσικά, δεν είναι τόσο υψηλό όπως στη Γερμανία. Αλλά ναι, υπάρχουν ορισμένες ομάδες που έχουν αυτό που χρειάζεται για να πετυχαίνουν νίκες».

-Μετά τη μετακίνησή σου από τη Ραπίντ στη Σάλτσμπουργκ βρέθηκες στο στόχαστρο των οπαδών της Ραπίντ. Ο σύλλογος είναι ένα πράγμα, αλλά πόσο δύσκολο είναι να αποδοκιμάζεσαι στην εθνική ομάδα από τους ίδιους τους συμπατριώτες σου;

«Για μένα προσωπικά η μετακίνησή μου στη Σάλτσμπουργκ ήταν επιβεβλημένη διότι χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση. Αυτό βέβαια δεν ήταν ότι καλύτερο για τους οπαδούς έπρεπε να καταλάβουν ότι είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και έπρεπε να δεχθώ. Απλά ήθελα έπειτα από οκτώ χρόνια στη Ραπίντ να κάνω το επόμενο βήμα. Και τώρα στη γερμανική Μπουντεσλίγκα είμαι ευχαριστημένος και μπορώ να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό εδώ».

-Οι προπονητές σου ήταν ο Τζιοβάνι Τραπατόνι και ο Λόταρ Ματέους. Στη Σάλτσμπουργκ δεν μπόρεσες να καθιερωθείς και στη συνέχεια αποφάσισες να πας στην Αθήνα. Ποια προβλήματα αντιμετώπισες στο Σάλτσμπουργκ;

«Εκ των υστέρων βλέπεις τα πράγματα με διαφορετικό μάτι. Οι πρώτοι μου έξι μήνες ήταν με τον Κερτ Τζάρα με τον οποί χάσαμε το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ήρθαν οι Ματέους και Τραπατόνι. Με τον Τραπατόνι κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω την ομάδα. Δεν υπήρχε εμπιστοσύνη και το περιβάλλον εργασίας δεν ήταν ευχάριστο για μένα. Ως εκ τούτου αυτό θα άλλαζε για μένα με τη μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό, που ήταν ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα».

-Έχεις δει τον Ματέους ως προπονητή. Μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν υπάρχουν προσφορές γι αυτόν από τη Μπουντεσλίγκα;

«Ειλικρινά δεν είμαι σε θέση να κρίνω. Δούλεψα στη Ραπίντ Βιέννης και στη Σάλτσμπουργκ μαζί του. Η ποδοσφαιρική του φιλοσοφία είχε ενδιαφέρον, αυτός είχε καλές ιδέες. Αλλά και ως παίκτης ήταν πολύ φιλόδοξος. Ήταν ένα μεγάλος παίκτης και του εύχομαι να διακριθεί και ως προπονητής. Και γιατί όχι να μην δουλέψει και στη Γερμανία;

-Θεωρείσαι ένας λαμπρός ποδοσφαιριστής. Αλλά και στον Παναθηναϊκό στη συνέχεια δεν έκανες σπουδαία πράγματα. Κατηγορήθηκες ότι δεν έβαζες τα πόδια σου στη φωτιά. Μπορεί αυτό να σταθεί εμπόδιο για την καριέρα ενός επαγγελματία;

«Αυτά είναι μόνο απόψεις που ακούγονται. Ο τρόπος που παίζω είναι περισσότερο αρμονικός. Στα πρώτα δύο χρόνια μου στον Παναθηναϊκό όλα πήγαιναν καλά και είχα αγωνιστικό ρυθμό. Μετά ήρθε η αλλαγή προπονητή και με τον Τεν Κάτε δεν ήμουν στην ομάδα. Όταν το πράγμα δεν προχωρά και ο προπονητής σου δεν σε εμπιστεύεται, τότε απλώς πρέπει να ψάξεις μία αλλαγή και μία νέα πρόκληση. Χαίρομαι πολύ με την απόφασή μου να πάω στη Μάιντς. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική και αισθάνομαι πολύ καλά».

-Ο Γιορν Άντερσεν σε έφερε στην Μάιντζ. Τι ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο για τη μετακίνησή σου στη Γερμανία;

«Από την πρώτη στιγμή τα βρήκαμε στις συζητήσεις που κάναμε. Ο σύλλογος εμπνεύστηκε από μένα και με ήθελαν χωρίς όρους. Επίσης θεώρησα ότι θα μου ταίριαζε να κάνω μια κίνηση προς τη Γερμανία. Στη Μάιντζ αισθάνομαι καλά και μπορώ να είμαι ευτυχισμένος».

-Έμεινες έκπληκτος όταν έμαθες ότι ο Τόμας Τούτσελ είναι ο νέος σας προπονητής;

«Κατά κάποιον τρόπο όλους μας εξέπληξε. Είμαι ευγνώμων στον Γιορν Άντερσεν, αλλά τα πράγματα με τον Τούτσελ πάνε πολύ καλά».

-Στην Αυστρία υπήρχαν πολλοί δημοσιογράφοι που δεν σε εμπιστεύονταν στο ρόλο του ηγέτη. Τα έξι γκολ σου στη Μάιντζ μπορούν να πουν πολλά. Πως το εξηγείς εσύ αυτό;

«Νομίζω ότι στην Αθήνα το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το προσκήνιο. Εκεί έφτιαξα και συμμετείχα σε πολλά γκολ. Αλλά ο ελληνικός Τύπος δεν ήταν εύκολο να καταλάβει. Στη Γερμανία βρίσκομαι περισσότερο στο επίκεντρο».

-Ποιο είναι το όνειρό σου; Θες να δοκιμάσεις αλλού τη τύχη σου ή θα παραμείνεις για πάντα στη Μπουντεσλίγκα;

«Είμαι βέβαιος ότι κάθε παίκτης κάνει όνειρα, αλλά προς το παρόν είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Μάιντζ. Η Αγγλία, η Ισπανία και η Γερμανία έχουν τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και ίσως κάποια στιγμή να δοκιμάσω αλλού την τύχη μου. Αλλά δεν με απασχολεί αυτό καθώς επικεντρώνομαι στην ομάδα που παίζω. Και αυτή είναι η Μάιντζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: