Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Αναστόπουλος: Η καλή μπάλα δεν φτάνει!

Ο Νίκος Αναστόπουλος αναφέρθηκε στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Αρη και στον Ολυμπιακό:
"Είναι πολύ κρίσιμο το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία το θέλει πολύ. Ο Ολύμπιακός θέλει να κλείσει το γύρο στην κορυφή ενώ ο Αρης θέλει να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει. Σε τέτοια παιχνίδια ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις το αποτέλεσμα.
Ο Ολυμπιακός έχει σίγουρα καλύτερη ψυχολογία αλλά αυτό δεν του δίνει προβάδισμα ενώ και ο Αρης έχει την έδρα, τον κόσμο αλλά έχει απουσίες και δεν μπορεί να έχει προβάδισμα ούτε αυτός. Είναι λοιπόν δύσκολο παιχνίδι ενώ κανείς δεν ξέρει πως θα παρουσιαστούν τα ατού των δυο ομάδων".

Ο πρώην τεχνικός των "κιτρίνων", ερωτηθείς για την αλλαγή συστήματος που επιχειρεί ο Κούπερ στην ομάδα του ’ρη, ο Αναστόπουλος σχολίασε:

"Τον κ. Κούπερ είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω από κοντά σε προπονήσεις όταν ήταν στην Ιντερ, παίζει πάντα 4-4-2 ενώ συνήθως πάει από την αρχή στις ομάδες και χτίζει από την αρχή, με τους παίκτες που επιλέγει αυτός για το σύστημα του. Ο Αρης φέτος χτίστηκε αλλιώς και είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε αυτό το 4-4-2, το σύστημα απαιτεί ιδιαίτερους χαφ. Ο Φερνάντες και ο Ναφτί είναι σίγουρα καλοί παίκτες αλλά όταν χάνουν την μπάλα έχουν πρόβλημα, δεν είναι τόσο καλοί ανασταλτικά. Πιστεύω λοιπόν ότι έχουν δυσκολία να ανταποκριθούν σε αυτό το σύστημα και μάλλον ο κ. Κούπερ θα πάρει παίκτες για το κέντρο τώρα, χαφ γρήγορους, με επιστροφές, καλούς ανασταλτικά αλλά και να πατάνε και στις δύο περιοχές. Πάντοτε όμως το σύστημα το κάνουν οι παίκτες, αυτοί είναι στο γήπεδο και από αυτούς εξαρτώνται όλα. Εχει πάντως κι άλλα θέματα αγωνιστικά ο Αρης, ο Χαβίτο είναι παίκτης ψυχολογίας, ο Κόκε παραμένει πολύ πεσμένος, τον έχουν ταλαιπωρήσει πάντως, μια δεξιά, μια αριστερά, δεν είναι κορμί για να κυνηγά τους μπακ αυτός. Ο Αμπρέου επίσης είναι για πολύ συγκεκριμένη δουλειά, να δέχεται τις σέντρες στην περιοχή και τον έβλεπα να βγαίνει έξω φέτος για να μοιράσει ενώ ο Κόκε ήταν στην περιοχή, δεν γίνεται έτσι".

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην ομάδα του Αρη, ο "μουστάκιας" είπε:
"Η καλή μπάλα δεν φτάνει, ο Αρης πρέπει να πάρει τίτλους μόνο έτσι θα αλλάξει πραγματικά επίπεδο. Δεν φτάνει να παίζεις καλή μπαλίτσα, πρέπει να παίρνεις τρόπαια, ούτε πρέπει να λες με αδίκησε κτλ. πρέπει να συνεχίζεις γιατί ιστορία γράφεται με τίτλους και ο ’ρης έχει τα εφόδια να το κάνει. Ο ’ρης έχει ένα πλεονέκτημα, μπορεί να φέρνει καλούς παίκτες και πρέπει να το αυξήσει αυτό το πλεονέκτημα, να το εκμεταλλευτεί σωστά".

Σχολιάζοντας την αναέωση της συνεργασίας του Αρη με τον Κούπερ, τόνισε :
"Ο Αρης έκανε σωστά που ανανέωσε με τον κ. Κούπερ μέχρι το 2011, αυτό δείχνει ότι η ομάδα κινείται σωστά. Είμαστε στην Ελλάδα όμως και τα πάντα κρίνονται από το αποτελέσμα, πρέπει όμως να μάθουμε να κρατάμε τους προπονητές για να γίνεται σωστή δουλειά. Στις ήττες μάλιστα δεν φταίει μόνο ο προπονητής αλλά αυτός πληρώνει την νύφη".

Κλείνοντας η κουβέντα στράφηκε στις ικανότητες των Ελλήνων προπονητών και ο κ. Αναστοπουλος τόνισε πως οι περισσότεροι είναι αδικημένοι σε σχέση με ξένους συναδέλφους του που εργάζονται στην Ελλάδα:
"Νομίζω έκανε πολύ καλά ο Παναθηναϊκός και εμπιστεύτηκε τον Νιόπλια, δηλαδή ο Τεν Κάτε τι παραπάνω έκανε; Εβγαλε κανένα παίκτη; Επαιξε καμιά μεγάλη μπάλα; Πολύ σωστά λοιπόν έπραξε ο Παναθηναϊκός και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι ξένοι προπονητές δεν έχουν τίποτε παραπάνω από τους Ελληνες, αν στην θέση πολλών ξένων προπονητών στην Ελλάδα ήταν Ελληνες ξέρετε τι θα τους έλεγαν, αν είχαν τα ίδια αποτελέσματα; Ο Πανθρακικός έχει τον Καρτιέ, εγώ μόνο τα ρολόγια ξέρω, τι δουλειά έχει κάνει αυτός εκεί; Φυσικά να έρχονται ξένοι αλλά να είναι καλοί και να κάνουν δουλειά, όπως π.χ. ο Φερέιρα, τι να πούμε για αυτόν; Οτι δεν είναι καλός; Δεν πρέπει όμως να αδικούνται οι Ελληνες προπονητές και να τους έχουν οι ομάδες μόνο για τις δύσκολες αποστολές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: