Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

"Αντίο" με ήττα είπε η ΑΕΚ


Ο ντι Μαρία πανηγυρίζει το γκολ επί της ΑΕΚ Με ήττα αποχαιρέτησε το Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε από την Μπενφίκα με 2-1. Οι Πορτογάλοι τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου, ενώ το σύνολο του Ντούσαν Μπάγεβιτς περιορίστηκε στην τελευταία. Η Ενωση θα μπορούσε να είχε φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Αραούχο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης έχασε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί από το 14', αλλά ο Μενέζες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Νούνο Γκόμες από τον Αραούχο. Τελικό το 1-0 έγινε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους με σουτ του Ντι Μαρία έξω από την περιοχή. Στο 28' ο Μπλάνκο έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο σκόρερ του αγώνα έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Ενωσης. Στο 54' σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στο 73' αφού πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Γεωργέα στη συνέχεια με εκπληκτικό πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Σάχα.

Η ελληνική ομάδα αντέδρασε και στο 76' ήρθε η σειρά της για ένα δοκάρι με τον Χέρσι, ενώ στο 82' ο Καφές σε τετ α τετ που είχε με τον Σέζαρ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό το έκανε ο Μπλάνκο στο 84' με σουτ μέσα από την περιοχή. Το 2-2 θα μπορούσε να είχε γίνει σε δύο φάσεις. Τη μία με τον Ενσαλίβα στο 85 και την άλλη στις καθυστερήσεις με τον Αραούχο.

Μπενφίκα (Ζεσούς): Σέζαρ, Σαφέρ, Μιράντα, Μάρτινς, Κοεντράο (46' Πεϊσότο), Ουέλντον, Ντι Μαρία, Γκόμες (72' Καρντόζο), Λουίς Φιλίπε, Μενέζες (65' Φελίπε Γκαρσία), Μιγκέλ Βίτορ
ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Χέρσι, Τζεράλντο, Μαϊστόροβιτς (46' Γιάχιτς), Μαντούκα (78' Ιορντάνκε), Μάκος (46' Ενσαλίβα), Μπλάνκο, Γεωργέας, Γκέντζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: