Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ντέρμπι ιστορίας και φανέλας στο «Άνφιλντ»

Το πιο ιστορικό ματς της Αγγλίας ίσως και της Ευρώπης, διεξάγεται την Κυριακή το μεσημέρι στο Μερσεϊσάιντ για την 29η αγωνιστική ημέρα της Πρέμιερ Λιγκ. Λίβερπουλ και Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται στο «Άνφιλντ» σ’ ένα ντέρμπι από τα παλιά. Την εκπληκτική στον πρώτο γύρο, Σάντερλαντ, υποδέχεται η δεύτερη Άρσεναλ, ενώ η Τσέλσι πηγαίνει στην έδρα της Μπλάκπουλ με στόχο μόνο τη νίκη.

Στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας πηγαίνει η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με στόχο να αφήσει πίσω της την ήττα από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η Γιουνάιτεντ, θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή της Αγγλίας και παρατάσσεται χωρίς τους Φέρντιναντ, Χάργκριβς, Βαλένθια, Παρκ, Άντερσον, Έβανς. Μοναδικός πονοκέφαλος για τον Κένι Νταλγκλίς, οι Κάρολ και Σέλβι. Να σημειώσουμε, πως οι δύο ομάδες αναμετρώνται για τρίτη φορά φέτος, με την ομάδα του Φέργιουσον να έχει δύο νίκες στους δύο αγώνες (3-1, 1-0).

Με τη νίκη να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, υποδέχεται η Άρσεναλ στο « Έμιρεϊτς» τη Σάντερλαντ το Σάββατο. Οι «κανονιέρηδες» θέλουν να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα της Γιουνάιτεντ που παίζει στο Λίβερπουλ. Ο Αλσατός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους Φαν Πέρσι, Κοσιενλί, Βερμάλεν, Φάμπρεγας, Φαμπιάνσκι και Γουόλκοτ.

Μόνο νίκη σκέφτονται στη Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να μείνουν σε απόσταση βολής από τις πρωτοπόρους και να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπατήματα των πρωτοπόρων. Από την άλλη η ουραγός Γουίγκαν δεν έχει περιθώρια για ήττες και σίγουρα θα τα δώσει όλα για βαθμό.

Με την εντυπωσιακή στον δεύτερο γύρο Γουλβς αγωνίζεται η Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» θέλουν να δώσουν συνέχεια στην εξαιρετική φετινή τους πορεία, και με το «διπλό» να «αναρριχηθούν» στο βαθμολογικό πίνακα. Αντίθετα, η Γούλβς προέρχεται από συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και στοχεύει στην νίκη που θα της δώσει προβάδισμα αναφορικά με την παραμονή.

Στα άλλα ματς, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση της Νιούκαστλ με την Έβερτον στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και της Μπόλτον με την Άστον Βίλα καθώς πρόκειται για πολύ αμφίρροπες αναμετρήσεις. 
   
Αναλυτικά όλα τα ματς της 29ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/3/2011

Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Μπρόμγουιτς (14:45)
Άρσεναλ-Σάντερλαντ  (17:00)
Μπόλτον-Άστον Βίλα  (17:00)
Φούλαμ-Μπλάκμπερν  (17:00)
Νιούκλαστλ-Έβερτον  (17:00)
Γουέστ Χαμ-Στόουκ Σίτι  (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουίγκαν  (19:30)

Κυριακή 6/3/2011

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  (15:30)
Γουλβς-Τότεναμ  (18:00)

Δευτέρα 7/3/2011

Μπλάκπουλ-Τσέλσι  (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: