Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Παπαζαχαρίας: «Ιδιαίτερη στιγμή για μένα»

Άλλο ένα τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή είναι προ των πυλών με τους φίλους των δύο ομάδων να το περιμένουν με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας έχει έναν λόγο παραπάνω να αγωνιά, καθώς πέρασε τα 10 πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας στο Γηραιό. Ο 26χρονος αμυντικός μίλησε στη NOVA και στην εκπομπή «Superleague Priview» για το πώς περιμένει αυτό το ματς κόντρα στη πρώην ομάδα του, για τη μάχη των play offs που δίνει ο Άρης, αλλά και για τα ποδοσφαιρικά του όνειρα. Πάρτε μια μικρή γεύση.
-Γρηγόρη, θα τεθείς για πρώτη φορά το Σάββατο αντιμέτωπος με τον Ηρακλή. Δύσκολη στιγμή; «Ναι, θα είναι το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη πρώην ομάδα μου, αλλά πλέον είμαι παίκτης του Άρη και θέλω οπωσδήποτε να κερδίσουμε! Θα κάνω τα πάντα, λοιπόν, προς αυτή την κατεύθυνση»
-Πως περιμένεις την αναμέτρηση; «Αναμφίβολα θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα, μια ιδιαίτερη στιγμή θα έλεγα, διότι πέρασα 10 όμορφα χρόνια στον Ηρακλή. Πρέπει όμως τώρα να κοιτάξω το συμφέρον της τωρινής μου ομάδας και μέσα στον αγωνιστικό χώρο να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Αγωνιστικά πιστεύω πως έχουμε καλύτερη ομάδα από τον Ηρακλή και σαν μονάδες, αλλά και σαν πορεία που κάναμε ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Βεβαίως στο πρωτάθλημα δεν έχουμε πάει πολύ καλά, αλλά θέλω να πιστεύω πως αρχής γενομένης από το Σάββατο να κάνουμε το 6 στα 6!»
-Υπάρχει πίεση, θα είναι βαριά τα πόδια; «Όχι, δεν θα το έλεγα. Σίγουρα πιεζόμαστε για το αποτέλεσμα, αλλά ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι»
-Είναι άτυχος ο Άρης στα τελευταία παιχνίδια; «Στο Περιστέρι, ναι, ήμασταν άτυχοι με τα δοκάρια που είχαμε, όμως στη Λάρισα βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας!»
-Το 2011 είναι η χρονιά του Παπαζαχαρία; «Θα έλεγα ότι ξεκίνησε πολύ καλά η χρονιά για μένα, γιατί την προηγούμενη χρονιά πέρασα πάρα πολλά και δεν θα ήθελα να τα ξαναζήσω»
-Δεξί μπακ όπως στο Περιστέρι ή στόπερ όπως στη Λάρισα; Τι σου ταιριάζει περισσότερο; «Η φυσική μου θέση είναι στόπερ. Όμως έχω παίξει πάρα πολλά παιχνίδια στον Ηρακλή ως δεξί μπακ. Νομίζω ότι μου ταιριάζει καλύτερα η θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά είμαι έτοιμος να αγωνιστώ εκεί όπου έχει ανάγκη η ομάδα»
-Αισθάνεσαι ότι χρειαζόσουν αυτή την αλλαγή, μετά από 10 χρόνια στον Ηρακλή; «Οπωσδήποτε τη χρειαζόμουν και ήθελα και πιο νωρίς να έρθω στον Άρη, αλλά λόγω συγκυριών δεν γινόταν αυτή η μεταγραφή. Τελικώς τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό!»
-Τα όνειρά σου με τον Άρη; «Να πάρω έναν τίτλο!»
-Το ποδοσφαιρικό σου πρότυπο; «Ο Νέστα της Μίλαν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: