Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Φοιρός: «Πραγματικό ντέρμπι»

Ο παλαίμαχος άσος αλλά και προπονητής τόσο του Άρη, όσο και του Ηρακλή, Γιώργος Φοιρός, φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis (95,5) στην εκπομπή “Revolution” και εξέφρασε την άποψη του για το αυριανό ντέρμπι, αλλά και γενικότερα για τους προπονητές στα ελληνικά γήπεδα:
«Ο Άρης σε γενικές γραμμές είναι σε καλή κατάσταση. Δείχνει βελτιωμένος, ζωηρός, μπορεί να έχει βέβαια πρόβλημα στο σκοράρισμα αλλά η γενικότερη εικόνα του είναι θετική.
Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής, μπορεί να ξεκίνησε την χρονιά με πολλά προβλήματα, ωστόσο κατάφερε να μαζέψει αρκετούς βαθμούς, ειδικά μακριά από την έδρα του όπου αρέσκεται στις ισοπαλίες.
Συμπερασματικά πρόκειται για ένα πραγματικό ντέρμπι, ανάμεσα σε δυο ισοδύναμες ομάδες, όπως το δείχνει άλλωστε και η βαθμολογία. Ο Άρης λόγω έδρας και ποιότητας έχει τον πρώτο λόγο, ενώ ο Ηρακλής που θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα – επίθεση, έχει τους παίκτες για κάτι καλό. Αναμένεται ένα δυνατό ματς, όπου εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».
Σε ανάλογη ερώτηση για την πιθανή συμμετοχή του Μπομπαντίγια και του Κόκε στην επίθεση του Άρη τόνισε: «Δεν τους έχουμε δει μαζί και δεν μπορούμε να κρίνουμε. Λογικά ο Μπομπαντίγια θα είναι πιο προωθημένος με τον Κόκε να έχει έναν οργανωτικό αλλά και ανασταλτικό ρόλο. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ξανά σε αυτή τη θέση και τα πήγε καλά. Μένει να τον δούμε και αύριο».
Για την μετά… Κούπερ εποχή αλλά και γενικότερα για τους προπονητές τόνισε: «Κατά την άποψη μου δεν φάνηκε πολύ η απουσία του. Δεν είχε την αναμενόμενη προσφορά που όλοι περιμέναμε. Εκτιμώ ότι οι Έλληνες προπονητές δεν έχουν μεγάλες διαφορές με τους ξένους σήμερα. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν βελτιωθεί αισθητά, είναι διαβασμένοι και μπορούν να ανταπεξέλθουν. Απλά η διαφορά είναι η στάση που κρατάει ο κόσμος απέναντι τους.
Στους ξένους δείχνουν μεγαλύτερη επιείκεια και υπομονή (βλ. ΑΕΚ που δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά ο Χιμένεθ έχει την στήριξη), ενώ στους Έλληνες με το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα, αυτοί είναι που την πληρώνουν. Ο κόσμος λέει πως αν αφήσεις έναν ξένο προπονητή 4-5 χρόνια στην ομάδα όλα θα πάνε καλά. Μα έτσι και αλλιώς, αν αφήσεις έναν Έλληνα προπονητή τόσα χρόνια, (τον στηρίζεις), σίγουρα θα πάνε τα πράγματα καλά…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: