Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο Ρούνεϊ σκόραρε, ο Φαν ντερ Σαρ κρατούσε...!!

Παίζοντας ισορροπημένο ποδόσφαιρο, έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της και βλέποντας τον Φαν ντερ Σαρ να είναι σε καταπληκτική βραδιά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» χάρη σε γκολ του Ρούνεϊ και έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης!

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο πρόσωπα. Η Τσέλσι από το πρώτο λεπτό ήταν ανώτερη και πίεζε για ένα γρήγορο γκολ που αυτομάτως θα της έδινε το πλεονέκτημα να κάνει το παιχνίδι της. Με κορυφαίο τον Ντιντιέ Ντρογκμπά οι γηπεδούχοι πίεζαν αλλά ο Φαν ντερ Σαρ έκανε ακόμα μία εξαιρετική ευρωπαϊκή βραδιά. 

Στο 21ο λεπτό και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ράιαν Γκιγκς δέχθηκε μια ψηλή μπαλιά, κοντρόλαρε με εξαιρετικό τρόπο, μπαίνοντας στην περιοχή και πάσαρε στον αμαρκάριστο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή χτύπησε στο δοκάρι.

Μέχρι το 40ο λεπτό οι παίκτες του σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ανώτεροι και πίεζαν για το δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε ξεκάθαρο αβαντάζ, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τα απαραίτητα ρήγματα για να το καταφέρουν. Στο 45ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απώλεσαν σημαντικότατη ευκαιρία για να κάνουν το 1-1 σε κρίσιμο σημείο. Ο Τόρες δέχθηκε μια μπαλιά από τα δεξιά, με… κάτι σαν τακουνάκι προσπάθησε να νικήσει τον Ολλανδό, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, και στην επαναφορά ο Λάμπαρντ είδε το σουτ του να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Πατρίς Εβρά.

Στην επανάληψη, η Γιουνάιτεντ είχε αυτό που ήθελε, το εκτός έδρας γκολ, και έπαιξε ως επί το πλείστον παθητικό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι δημιούργησαν πληθώρα ευκαιριών με τους Ντρογκμπά και Τόρες, αλλά ο έμπειρος Ολλανδός τερματοφύλακας έδειξε γιατί θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων στη θέση του.

Από το 80ο λεπτό και έπειτα  οι γηπεδούχοι είχαν εγκατασταθεί έξω από την περιοχή των «κόκκινων διαβόλων», αλλά ό,τι προσπάθεια έκαναν δεν είχε ευτυχή γι’ αυτούς κατάληξη. Στα ελευταία λεπτά μάλιστα υπήρξε εκνευρισμός, καθώς ο Τόρες βούτηξε για να εκβιάσει πέναλτι (δεύτερη φορά στο ματς), προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των αντίπαλων αμυντικών.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Μάντσεστερ μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι των προημιτελικών, η οποία πλέον κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στους «4» του θεσμού.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκουα (79' Μίκελ), Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Ζιρκόφ (70' Μαλουντά), Ντρογκμπά (70' Ανελκά), Τόρες.

Μάντσεστερ Γ.: Φαν Ντερ Σαρ, Ραφαέλ (51' Νάνι), Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Παρκ (93' Σμόλινγκ), Κάρικ, Βαλένσια, Γκιγκς, Τσικαρίτο (78' Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: