Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

«Έκλεισε»... πεντάστερο ραντεβού για El Clasico!!

Συνεπής στο ραντεβού της - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το El Clasico των ημιτελικών του Champions League θα είναι η Μπαρτσελόνα που χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση συνέτριψε με 5-1 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Καμπ Νου, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ με «άσφαιρο» τον Λιονέλ Μέσι!



Το ματς είχε εξ αρχής ξεκάθαρο φαβορί και οι «μπλαουγκράνα» επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους με το... καλησπέρα. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μέσι έβγαλε την κάθετη πάσα στον Ινιέστα κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει με ωραίο πλασέ το 1-0.

Παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ μέσα στο... φρούριο της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν έδειξαν να τα χάνουν. Μάλιστα, ανέβασαν τον ρυθμό τους και είχαν τρεις καλές ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά ο Βίλιαν (2 φορές) και μία ο Λουίζ Αντριάνο ήταν άστοχοι.

Το ξέσπασμα της Σαχτάρ δεν κράτησε, όμως, πολύ, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν τις... επελάσεις τους προς την εστία του Πιατόφ και να τον «πληγώνουν» ξανά στο 34`, με τον Τσάβι να βγάζει αυτή τη φορά την μπαλιά στον Ντάνι Άλβες για το 2-0΄.

Το δεύτερο γκολ έδωσε έξτρα ώθηση στη Μπαρτσελόνα που κράτησε το σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά επέστρεψε δριμύτερη στην επανάληψη, με τον Πικέ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 53`, όταν βρέθηκε αμαρκάριστος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Η Σαχτάρ προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς σκοράροντας στο 59` με τον Ρακίτσκι, αλλά η χαρά της δεν κράτησε πολύ, καθώς στην αμέσως επόμενη φάση ο Μέσι τράβηξε πάνω του όλη την αντίπαλη άμυνα και έβγαλε την μπαλιά στον Κεϊτά που ανενόχλητος έκανε το καρέ τερμάτων της ομάδας του.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν συμβιβασμένοι με την - βαριά - ήττα τους, με τους παίκτες του Γκουαρντιόλα να κατεβάζουν στροφές, αλλά να έχουν την ευκαιρία να πετύχουν και άλλο γκολ, κυρίως με τους Πέδρο και Μέσι.

Ο Λουίζ Αντριάνο θα μπορούσε να έχει μειώσει σε 4-2 έχοντας δοκάρι στο 81`, αλλά αφού δεν το κατάφερε, ο Τσάβι είπε να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα, ολοκληρώνοντας τη... manita (μία... μούτζα γκολ) στο 85ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Π. Γκουαρντιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Μπουσκέτς, Αντριάνο (77' Μάξουελ), Κεϊτά, Τσάβι, Ινιέστα (90' Αφελάι), Μασκεράνο, Μέσι, Βίγια (70' Πέδρο)

Σαχτάρ (Μ. Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σρνα, Χούμπσκμαν (83' Εντουάρντο), Ρακίτσκι, Ρατ, Ιστσένκο, Μκιταριάν, Ζάντσον (71' Φερναντίνιο), Βίλιαν (75' Τεξέιρα), Ντάγκλας Κόστα, Λουίζ Αντριάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: