Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Γκολ με τη... σέντρα! (video)

Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς πέτυχε ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην Ιστορία του Champions League, καθώς χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό για να σκοράρει απέναντι στη Σάλκε! Δείτε παρακάτω ποια είναι τα υπόλοιπα εννιά!
Ο μέσος της Ίντερ σκόραρε με εκπληκτικό τρόπο μόλις στο 25”. Ο χρόνος που πήρε στον Στάνκοβιτς προκειμένου να ανοίξει το σκορ τον κατατάσσει στην 5η θέση της λίστας με τους πιο... γρήγορους σκόρερς της διοργάνωσης από το 1993 μέχρι σήμερα. Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα 10 γρηγορότερα γκολ στην Ιστορία του Champions League!

10) Βράτισλαβ Λόκβεντς


Η Σπάρτα Πράγας αντιμετώπιζε την Σπαρτάκ Μόσχας για την τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου τη σεζόν 1999-2000 και ήθελε μόνο τη νίκη, προκειμένου να έχει ελπίδες για την πρώτη θέση, την οποία διεκδικούσε και η Μπορντό. Οι Τσέχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ο Βράτισλαβ Λόκβεντς άνοιξε το σκορ μόλις στο 43”, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Η Σπάρτα επικράτησε με 5-2 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Μπορντό στην Ολλανδία απέναντι στη Βίλεμ κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην ισοβαθμία.

9) Αντρέας Μέλερ

Ντόρτμουντ και Γιουβέντους διεκδίκησαν το τρόπαιο στον τελικό το 1997. Την προηγούμενη σεζόν είχαν κληρωθεί στον 3ο όμιλο, όπου κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις και προκρίθηκαν (1η η Γιουβέντους, 2η η Ντόρτμουντ), με τους Ιταλούς να φτάνουν μέχρι τον τελικό απέναντι στον Άγιαξ. Η πρώτη αγωνιστική του ομίλου έφερε τις ομάδες αντιμέτωπες στο... τότε «Βεστφάλεν», όπου η Γιουβέντους πήρε τη νίκη με 3-1. Ο Αντρέας Μέλερ είχε δώσει το προβάδισμα στους Γερμανούς στο 37”, όμως η συνέχεια για την Μπορούσια δεν ήταν ανάλογη.

8) Ντέκο

Ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί στον 5ο όμιλο τη σεζόν 1999-2000, όταν αντιμετώπισε τις Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο και Μόλντε και τερμάτισε στην 3η θέση. Για την προτελευταία αγωνιστική η Μόλντε είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία για το παιχνίδι με την Πόρτο. Οι «δράκοι» είχαν πάρει τη νίκη, που τους είχε δώσει και μαθηματικά την πρόκριση, με 3-1 με τον Ντέκο να ανοίγει το σκορ μόλις 30” μετά την έναρξη του αγώνα.

7) Αλέξης Αλεξούδης

Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει την πορεία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση τη σεζόν 1995-96, όταν οι πράσινοι έφτασαν μία ανάσα από τον τελικό, όμως αποκλείστηκαν από τον Άγιαξ στα ημιτελικά, παρότι κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι στο Άμστερνταμ. Ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου με αντιπάλους τις Ναντ. Πόρτο και Άαλμποργκ. Για την 5η αγωνιστική η ελληνική ομάδα φιλοξένησε στο ΟΑΚΑ τους Δανούς και πήρε τη νίκη με 2-0. Ο Αλέξης Αλεξούδης είχε χρειαστεί μόλις 28,5”για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ!

6) Μαριάνο Μπομπάρντα

Η Βίλεμ έκανε την παρθενική και συνάμα μοναδική της εμφάνιση στο Champions League τη σεζόν 1999-2000. Σε έναν όμιλο που έλειπε το... μεγαθήριο (Σπάρτα Πράγας, Μπορντό, Σπαρτάκ Μόσχας) οι Ολλανδοί δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε μία νίκη και έμειναν στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς. Παρόλα αυτά κατάφεραν να αφήσουν το σημάδι τους στη διοργάνωση, καθώς αντιμετώπισαν στο Τίλμπουργκ τη Σπάρτα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 28”! Σκόρερ ήταν ο Μαριάνο Μπομπάρντα, νυν τεχνικός στις ακαδημίες της ομάδας, που πέτυχε το μοναδικό του γκολ στο θεσμό. Η Βίλεμ δεν κατάφερε τελικά να πάρει κάτι από το παιχνίδι, καθώς γνώρισε την ήττα με 4-3.

5) Ντέγιαν Στάνκοβιτς

Η Ίντερ υποδέχθηκε τη Σάλκε για τη φάση των «16» χθες (05/04), με τον Μανουέλ Νόιερ να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια της ομάδας και τον ο Ραλφ Ράνγκνικ να επιστρέφει πριν από λίγες ημέρες στον πάγκο της στη θέση του Φέλιξ Μάγκατ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας αναγκάστηκε να κάνει έξοδο και να διώξει με το κεφάλι στο 24” και 1” αργότερα είδε τη μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του από το πόδι του Στάνκοβιτς... Το παιχνίδι δεν τελείωσε καλά για την Ίντερ, όμως, καθώς οι φιλοξενούμενοι έκαναν πάρτι στη συνέχεια και έφυγαν με νίκη 5-2!

4) Κλάρενς Σέεντορφ

Μία θέση μετά βρίσκουμε το γκολ του Κλάρενς Σέεντορφ. Το σκηνικό παρόμοιο. Ο Ραλφ Ράνγκνικ βρισκόταν στον πάγκο της Σάλκε, όταν η γερμανική ομάδα αντιμετώπισε τη Μίλαν για τη δεύτερη αγωνιστική του 5ου ομίλου στις 28 Σεπτεμβρίου του 2005 στο Γκελσενκίρχεν. Ο Μανουέλ Νόιερ είχε δηλωθεί, όμως σε ηλικία 19 ετών περίμενε τις ευκαιρίες του και κάτω από τα δοκάρια της ομάδας βρισκόταν ο Φρανκ Ροστ. Ο μέσος της Μίλαν επιχείρησε ένα σουτ μόλις είχαν συμπληρωθεί 21” στην αναμέτρηση, ο Γερμανός γκολκίπερ έκανε λάθος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του... Το παιχνίδι έληξε 2-2 με τη Μίλαν να τερματίζει στην πρώτη θέση του ομίλου και τη Σάλκε να μένει τρίτη.

3) Ντελ Πιέρο

Στους ομίλους της διοργάνωσης τη σεζόν 1997-98 βρέθηκαν στον δεύτερο όμιλο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους. Η Μεγάλη Κυρία φιλοξενήθηκε στο «Ολντ Τράφορντ» για τη δεύτερη αγωνιστική και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 20” για να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους και φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν. Οι Άγγλοι τελικά κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν τη νίκη με 3-2, ενώ τερμάτισαν στην κορυφή του ομίλου. Η δεύτερη Γιουβέντους προκρίθηκε ως μία από τις καλύτερες... δεύτερες των ομίλων και έφτασε στον τρίτο συνεχόμενο τελικό, όπου ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

2) Ζιλμπέρτο Σίλβα

Τη σεζόν 2002-03 στον πρώτο όμιλο κληρώθηκαν Άρσεναλ και Αϊντχόφεν. Οι «κανονιέρηδες» ταξίδεψαν στην Ολλανδία στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής και έφτασαν πολύ εύκολα στη νίκη με 4-0. Εκείνος που άνοιξε το δρόμο προς το θρίαμβο των Λονδρέζων ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, καθώς ο νυν άσος του Παναθηναϊκού είχε καταφέρει να σκοράρει στο 20”! Άρσεναλ και Ντόρτμουντ ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση του ομίλου, με τους Άγγλους να παίρνουν την πρώτη θέση.

1) Ρόι Μακάι

Στις 7 Μαρτίου του 2007 η Μπάγερν υποδέχθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης για το δεύτερο παιχνίδι της φάσης των «16». Οι Μαδριλένοι είχαν επικρατήσει με 3-2 στον πρώτο αγώνα και οι Βαυαροί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με τον Ρόι Μακάι να ανοίγει το σκορ μόλις στο 10”! Η Μπάγερν πήρε τελικά τη νίκη με 2-1 και ταυτόχρονα την πρόκριση, ενώ αποκλείστηκε στην επόμενη φάση από τη Μίλαν. Το γκολ του Ολλανδού είναι το πιο γρήγορο στην Ιστορία του Champions League και ένα από τα πιο γρήγορα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

 





Δεν υπάρχουν σχόλια: