Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

H Λέσχη στη συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας…

Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει στη συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας για το Ρατσισμό στον Ελληνικό αθλητισμό που διοργανώνει ο Οργανισμός FARE 13-14 Απριλίου στην Αθήνα, με συνομιλητές όλους τους συντελεστές του ποδοσφαίρου (Πολιτεία, ΕΠΟ, Superleague, Διαιτητές, ομάδες, φίλαθλοι και σύνδεσμοι φιλάθλων).
Αφορμή για την ανάληψη δράσης από τον FARE ήταν τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων στο ποδόσφαιρο, σε όλες τις κατηγορίες και σχεδόν σε κάθε αγωνιστική, με εξέχουσες αυτές κατά του Διεθνή με την Εθνική Αλβανίας ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ Kristi Vangjeli, και των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού Djibril Cisse και Cedric Kante.
Η επιστολή:
«Προς: Πρόεδρο Λέσχης Φίλων ΑΡΗ
κ Γρανούζη
Κοιν: ΔΣ Λέσχης Φίλων ΑΡΗ
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
όπως ήδη γνωρίζετε Πέμπτη 14 Απριλίου, ώρα 1μμ, στο Royal Olympic Hotel της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας μεταξύ όλων των συντελεστών του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών στο ποδόσφαιρο. Θα πραγματοποιηθεί επίσης συνάντηση του Οργανισμού FARE με οπαδούς και εκπροσώπους συνδέσμων όλων των ομάδων για την προσέγγιση του προβλήματος και στη βάση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς θεωρούμε ότι οι οπαδοί είναι εκ των σημαντικότερων συντελεστών του.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού FARE με τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε για να ενισχύσετε την προσπάθειά μας κατά πάσας μορφής διάκρισης στον Ελληνικό αθλητισμό, να αναλύσετε τα συμπεράσματά σας από το πρόσφατο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη Βία και το Ρατσισμό στον Αθλητισμό που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ και, κυρίως, να προτείνετε καλές πρακτικές και λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και την πρόληψη παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.
Για την επιτυχία της Στρογγυλής Τράπεζας θεωρούμε αναγκαία την παρουσία του Διεθνή ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ με την Εθνική Ομάδα της Αλβανίας Κρίστι Βανγκέλι, θύματος βίαιης ρατσιστικής συμπεριφοράς από παράγοντα ομάδας, ώστε να καταθέσει τις εμπειρίες του και να μοιρασθεί την άποψη του με όλους τους συνομιλητές. Τέλος θα ήταν επιθυμητή η παρουσία του, για τον ίδιο λόγο, και στη συνάντηση με τους οπαδούς και των εκπροσώπων συνδέσμων.
Θα χαρούμε να σας δούμε στην Αθήνα.
Με εκτίμηση,
Yvette M. Jarvis»

Δεν υπάρχουν σχόλια: