Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μάξγουελ: «Η Ρεάλ είναι η τελευταία που μας απασχολεί»

Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο τρέχων μήνας είναι… καυτός για τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι θα έρθουν τουλάχιστον δύο φορές αντιμέτωποι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα δύο μεγαθήρια του ισπανικού ποδοσφαίρου θα συναντηθούν αρχικά στις 16 Απριλίου για την Primera Division και τέσσερις ημέρες αργότερα θα τα ξαναπούν στον τελικό του Copa del Rey.

Αρκετές πιθανότητες, όμως, συγκεντρώνει το σενάριο να κοντραριστούν και στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 27 Απριλίου και 3 Μαρτίου, σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα προκριθεί έναντι της Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Ρεάλ Μαδρίτης έναντι τις Τότεναμ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μεσοεπιθετικό των Καταλανών, Μάξγουελ, το μυαλό του ιδίου και των συμπαικτών του δεν θα πρέπει να σκέφτεται τις… κόντρες με τη «βασίλισσα», αλλά να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεων που προηγούνται αυτών.

«Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δε μας βοηθάει να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στη συνέχεια», δήλωσε ο Μάξγουελ στην ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας «Marca» και πρόσθεσε: «Αν περάσουμε και οι δύο, τότε θα το σκεφτούμε. Είναι πολύ επικίνδυνο και μόνο το να σκεφτόμαστε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να βλέπουμε ένα παιχνίδι τη φορά. Πρώτα πρέπει να σεβαστούμε τις Αλμερία και Σαχτάρ και μετά θα δούμε».

«Ο προπονητής πάντα φροντίζει να έχουμε τα πόδια μας στο έδαφος. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη, θα είναι δύσκολα στο Ντόνετσκ», σχολίασε ο Μάξγουελ εν όψει του επαναληπτικού αγώνα με τους Ουκρανούς την επόμενη εβδομάδα, για να καταλήξει: «Προπονούμαστε σκληρά για τον Απρίλιο, καθώς το να παίξουμε σε όλα τα επίπεδα κόντρα στη Ρεάλ αποτελεί τεράστια πρόκληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: