Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Νίκη για Σπερς, την… πάτησε το Ντάλας!

Οι Σπερς, σήκωσαν για τα καλά… κεφάλι και πυροβόλησαν τους Σακραμέντο Κινγκς με 124 πόντους, φτάνοντας εύκολα στο 124- 92 μέσα στο Σαν Αντόνιο. Από την άλλη, οι Μάβερικς γνώρισαν την ήττα από τους ιδιαίτερα φορμαρισμένους Νάγκετς με 104-96 στο Ντάλας.

Σαν Αντόνιο Σπερς- Σακραμέντο Κινγκς 124-92
Την αγωνιστική τους ανάκαμψη επιβεβαίωσαν για ακόμη ένα παιχνίδι οι πρωτοπόροι του ΝΒΑ. Αυτή τη φορά, έβαλαν τα… δυνατά τους στην επίθεση, σημειώνοντας 124 πόντους και περιορίζοντας τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο. Το καλάθι των φιλοξενούμενων είχε πάρει «φωτιά», ενώ η άμυνα είχε ξεχαστεί στο… ντουλαπάκι των αποδυτηρίων.
Στην αρχή, τα πράγματα έδειχναν «σκούρα» για τα «σπιρούνια», ωστόσο η απόδοσή τους ανέβηκε κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο και με επίθεση διαρκείας στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όπου πέτυχαν είκοσι πόντους περισσότερους από τους «βασιλιάδες», «κλείδωσαν» ουσιαστικά και το ματς.
Κορυφαίος για την ομάδα του Σαν Αντόνιο ήταν ο Μάνου Τζινόμπιλι με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Για τους Κινγκς ξεχώρισε ο Έβανς με 16 πόντους.
Δωδεκάλεπτα: 23-22, 28-27, 41-21, 32-22
Ντάλας Μάβερικς- Ντένβερ Νάγκετς 96-104
Τα όνειρα της δεύτερης θέσης  στην δυτική περιφέρεια δείχνουν να απομακρύνονται οριστικά, μετά και από αυτό το αποτέλεσμα για τους Μάβερικς. Η ομάδα του Ντάλας έπεσε… θύμα των εξαιρετικών Νάγκετς και πλέον έχουν αρχίσει να σκέφτονται τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα, όπως και στην αρχή της σεζόν.
Από τη άλλη, η αυτοπεποίθηση των Νάγκετς βρίσκεται στα ύψη, μετά τα τελευταία αποτελέσματα και έδειξαν να ξέχασαν γρήγορα την χθεσινή ήττα… παρένθεση στην πολύ καλή τους πορεία από τους Θάντερ.
Το παιχνίδι κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών καθώς οι διακυμάνσεις του σκορ δεν άφηναν περιθώρια για… προβλέψεις. Οι φιλοξενούμενοι, με κορυφαίο τον Σμιθ (23π., 5 ρ., 3 α.), έδειξαν να θέλουν πιο πολύ το ματς και ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος. Για τους «Μαβς» ξεχώρισε ο Μάριον με 21 πόντους.
Δωδεκάλεπτα: 17-23, 26-30, 26-19, 27-32
Δανιήλ Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: