Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

To κλίμα "μιλούσε" από μόνο του!

Υπάρχει αρκετό ζουμί πίσω από την πρόταση του εισαγγελέα για καταδίκη των Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου.
To κλίμα "μιλούσε" από μόνο του!
Οι κατηγορούμενοι, δηλαδή, και η υπεράσπισή τους είχαν κάπου καταλάβει ότι κάπως έτσι θα καταλήξει η υπόθεση. Κι όχι τυχαία, βέβαια.
Δεν υπήρχε φορά που να εκδικάστηκε η υπόθεση της 12ης Αυγούστου και να μην γίνεται απ’ όλους αντιληπτό ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τους δυο ολυμπιονίκες και τον προπονητή τους.
Τόσο ο εισαγγελέας, όσο και οι δικαστές πολλές φορές μίλησαν σκληρά για τους Κεντέρη, Θάνου, Τζέκο, με συνέπεια να υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά και ειρωνείες κάποιες φορές, από την πλευρά των κατηγορούμενων και να δημιουργείται ένταση.

Και η ένταση ήταν παρούσα σε κάθε συνεδρίαση σχεδόν κι όχι μόνο μια ή δυο φορές.
Η όλη ατμόσφαιρα, λοιπόν, προϊδέαζε ότι ο εισαγγελέας θα είναι καταπέλτης σε βάρος της τριάδας που έκατσε στο σκαμνί.
Όπως, βέβαια, δεν θα προκαλέσει έκπληξη μια καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο σε λίγες ημέρες. Και μετά, βέβαια, θα γίνει έφεση, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι να τελεσιδικήσει αυτή η υπόθεση θα περάσει αρκετός καιρός ακόμα.
Όταν, λοιπόν, όλη η Ελλάδα βουϊζει επί εφτά χρόνια ότι το τροχαίο ήταν σκηνοθετημένο για να μην περάσουν από έλεγχο οι αθλητές, τότε τα πράγματα είναι εξαρχής δύσκολα. Και πολλά από τα στοιχεία που παρουσίαζε η υπεράσπιση των σπρίντερ βρίσκανε τοίχο από την έδρα με τους δικαστές.
Αυτό φαίνεται κι απ’ όσα λέει ο εισαγγελέας, ο οποίος φαίνεται ότι δεν πίστεψε τίποτα απ’ όσα άκουσε και γι’ αυτό απεφάνθη ενοχοι ολοι τους

Και πιο βαρύ είναι το κλίμα για τον Τζέκο, αφού για τους αθλητές υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά, ενώ απ’ όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον προπονητή δεν υπάρχει κανένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: