Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Ελπίζω να διαλέξω τους σωστούς 11…»

Πραγματικός «πονοκέφαλος» είναι για τον Άλεξ Φέργκιουσον η επιλογή των ποδοσφαιριστών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίοι θα συνθέσουν την αποστολή για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα στο Γουέμπλεϊ, καθώς ο Σκωτσέζος προπονητής παραδέχεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να απογοητεύσει αρκετούς από τους παίκτες του. Δεδομένου ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης με τους «μπλαουγκράνα», ο «Φέργκι» έχει αρκετούς προβληματισμούς, τόσο για τους παίκτες που θα συμπεριλάβει στο αρχικό σχήμα, όσο και για τους αναπληρωματικούς.
«Δεν είναι εύκολο, επειδή αντιμετωπίζεις την ανθρώπινη πλευρά του παιχνιδιού» τόνισε για το θέμα ο Φέργκιουσον, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Κάρινγκτον, και συνέχισε: «Οι παίκτες έχουν δουλέψει σκληρά ολόκληρη τη σεζόν και ήταν ένα παιχνίδι ομάδας για μας αυτή τη χρονιά. Δεν μπορεί να είναι εύκολο. Δυστυχώς, ένα άτομο πρέπει να τους το πει και αυτός είμαι εγώ. Δεν είναι μια εύκολη δουλειά, αλλά πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Όλοι έχουν συμβάλλει και αυτό δεν κάνει εύκολα τα πράγματα για μένα. Ελπίζω να επιλέξω τη σωστή ομάδα και τους σωστούς αναπληρωματικούς».
Όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, η οποία θεωρείται -κατά πολλούς- ως το φαβορί για την αναμέτρηση στο Γουέμπλεϊ, ο έμπειρος τεχνικός είναι αισιόδοξος ότι, με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, μπορεί να οδηγήσει την Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της. «Έχουμε παίξει τρεις φορές εναντίον της Μπαρτσελόνα και υπάρχει πάντα μια λύση για κάθε καλό παίκτη» υπογράμμισε ο Φέργκιουσον για να καταλήξει: «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για τον Λιονέλ Μέσι το Σάββατο. Επίσης, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι διαθέτουν κι άλλους καλούς παίκτες και έχουμε κι εμείς άλλους καλούς παίκτες. Γι΄ αυτό είναι τόσο συναρπαστικό το παιχνίδι του Σαββάτου».
Στο μεταξύ, ο «Φέργκι», ο οποίος οδήγησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για 19η φορά στην ιστορία της, ανακηρύχθηκε τεχνικός της χρονιάς από την Ένωση Προπονητών της Αγγλίας. Ο Πολ Λάμπερτ της Νόριτς αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Τσάμπιονσιπ, καθώς οδήγησε την ομάδα του στην άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γκουστάβο Πογέτ της Μπράιτον πήρε το βραβείο για τον καλύτερο προπονητή στην League One (Γ΄ κατηγορία), ενώ ο Τζον Σέρινταν της Τσέστερφιλντ ανακηρύχθηκε κορυφαίος τεχνικός στην League Two (Δ΄ κατηγορία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: