Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Στις 21/8 η έναρξη της Primera Division!!

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα στην Ισπανία, καθώς η ποδοσφαιρική λίγκα της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι η «αυλαία» της αγωνιστικής περιόδου 2011-12 θα ανοίξει στις 21 Αυγούστου.
Επίσης, η Λίγκα έκανε γνωστό ότι η Πριμέρα Ντιβιζιόν θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαΐου 2012, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην εθνική ομάδα της Ισπανίας να προετοιμαστεί για την τελική φάση του EURO 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία, στην οποία οι «φούριας ρόχας» καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν το 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισπανικό πρωτάθλημα άρχιζε, παραδοσιακά, τον Σεπτέμβριο, καθώς πολλοί φίλαθλοι βρίσκονται σε διακοπές ολόκληρο τον Αύγουστο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η έναρξη της διοργάνωσης μετατέθηκε για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Τώρα, η έναρξη της σεζόν στις 21 Αυγούστου ενδέχεται να μην είναι δημοφιλής μεταξύ των ποδοσφαιρόφιλων και η προσέλευση των θεατών στα γήπεδα να είναι μικρή.
Πριν από την έναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί το Σούπερ Καπ Ισπανίας, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα και την κυπελλούχο Ρεάλ Μαδρίτης, με το οποίο ανοίγει η «αυλαία» της σεζόν στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Ο τελικός θα είναι διπλός, στις 14/8 στο «Μπερναμπέου» και στις 17/8 στο «Καμπ Νου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: