Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το πλάνο των «Supporters» για την ΑΕΚ!!

Το πλάνο τους για τη μετατροπή της ΠΑΕ ΑΕΚ σε μία εταιρεία που θα ελέγχεται από τους φιλάθλους της ομάδας παρουσίασαν οι «Supporters» στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν σήμερα. Παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Σταύρου Αδαμίδη, της δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Ευτυχίας Αποστολάκη, των βουλευτών Γιάννη Βούρου και Γρηγόρη Ψαριανού, αλλά και ποδοσφαιριστών της ομάδας, εν ενεργεία (Λυμπερόπουλος, Καφές, Γεωργέας) και παλαιμάχων (Νεστορίδης, Σταματιάδης, Αρδίζογλου, Σεραφείδης, Καραγκιοζόπουλος μεταξύ άλλων), ο πρόεδρος των «Supporters», Μάκης Κασνακίδης, έθεσε στόχο τη συμμετοχή τουλάχιστον 50.000 φιλάθλων στο εγχείρημα.
«Το μοντέλο του ενός ή δύο μεγαλομετόχων έχει πλέον ξεπεραστεί και δεν έχει εφαρμογή στην περίπτωση της ΑΕΚ. Η οικονομική κατάσταση της χώρας προωθεί συλλογικές λύσεις. Η ΑΕΚ να ανήκει στην ΑΕΚ. Κάθε ενωσίτικη οικογένεια, να έχει ένα μικρό κομμάτι της ομάδας. Αν όλοι ανταποκριθούμε σ΄ αυτή την έκκλησή μας, η ΑΕΚ μπορεί να αναγεννηθεί. Σκεφτείτε μία ΑΕΚ, που θα ανήκει σε 50.000 κόσμο. Η Supporters ΑΕΚ τους χωράει όλους. Έχουμε την στήριξη ανθρώπων που μας επιτρέπουν να μην ξεκινήσουμε από το μηδέν. Από σήμερα όλοι μας θα μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, καταθέτοντας ό,τι μπορούμε στον λογαριασμό», τόνισε αρχικά ο Μάκης Κασνακίδης και στη συνέχεια ανέλυσε τους στόχους που έχουν τεθεί:
«Πρώτος στόχος, η κατοχή μετοχών της ΠΑΕ και η συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ήδη είμαστε κάτοχοι του 23% των μετοχών. Στόχος να συμμετάσχουν όλοι. Γινόμαστε μέτοχοι. Υπάρχουν πέντε πακέτα για την συμμετοχή. Με 10.000 ευρώ, 5.000, 2.000, 1.000 και 200 ευρώ. Κάθε μετοχή θα έχει αξία 10 ευρώ. Γινόμαστε μέλη και έχουμε τα προνόμια ανάλογα με το πακέτο. Το ποσό θα κατατεθεί στην ΠΑΕ για να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί από περίπου 35 άτομα, φτάνει τις 565.800 ευρώ. Δεύτερος στόχος, η κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις ακαδημίες της ομάδας σε χώρο στην Νέα Φιλαδέλφεια».
Ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε από την πλευρά του: «Ο κόσμος έχει καταλάβει πώς είναι η κατάσταση στην ομάδα και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα. Για μένα το αρνητικό σενάριο είναι να μαζευτούν 50.000. Ο κόσμος της ΑΕΚ πιστεύω θα ανταποκριθεί και θα είναι 150.000 με 200.000. Εχω μιλήσει και με τους κ. Παππά και Νοτιά και ξέρω ότι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν ενεργά μέσω των «Supporters». Για τον κ. Μελισσανίδη δεν μπορώ να μιλήσω».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση της δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, αφού αφορούσε το «φλέγον» ζήτημα του γηπέδου. «Σαν Δημοτική αρχή, γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Το γήπεδο της ΑΕΚ αποτελεί βασικό στόχο μας. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω πως από την πλευρά του Δήμου υπάρχει και η βούληση και η γνώση, για να διαχειριστούμε ένα τέτοιο πράγμα. Γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια και ελπίζουμε πως το έργο θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Θα προχωρήσουμε σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο που θα σέβεται τους νόμους και τους δημότες», τόνισε η Ευτυχία Αποστολάκη.
«Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού και ζητάμε από τον κόσμο να βάλει πλάτη», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Νίκος Λυμπερόπουλος. «Η ΑΕΚ είναι μία οικογένεια και αυτό έχω καταλάβει στα έξι χρόνια που είμαι στην ΑΕΚ. Επικροτώ αυτή την κίνηση γιατί είναι η μοναδική λύση. Επόμενη κίνηση είναι να πάει η ομάδα στην Δ΄ εθνική. Εφιστώ όμως την προσοχή σε όλους. Αν κάτι δεν πάει καλά, τι πρέπει να κάνουν αυτοί οι 50.000 που έχουμε πει ότι θέλουμε; Ζητάμε να δοθεί άμεσα μία λύση, για να σπάσει το απόστημα. Μακάρι να είναι αυτή η λύση», πρόσθεσε ο αρχηγός της Ενωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: