Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ένας πραγματικός τζέντλεμαν

Ένας πραγματικός τζέντλεμαν εντός και εκτός γηπέδων. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα τίμησε για 3 χρόνια την "πράσινη" φανέλα και η απώλεια του είναι μεγάλη τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ένας πραγματικός τζέντλεμαν
Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποτέλεσε το καλοκαίρι του 2008 την πρώτη μεγάλη μεταγραφή του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού και το αντίο του στην Παιανία συνδυάζεται με το τέλος εποχής - όπως όλα δείχνουν - του συγκεκριμένου μοντέλου διοίκησης. Τυχαίο;
Πρακτικά ο Παναθηναϊκός ήταν αδύνατο να τον κρατήσει στην Παιανία. Το κασέ του ξεπερνούσε τα 2 εκ. ευρώ το χρόνο. Συμβόλαια που ανήκουν πλέον στο παρελθόν για τους "πράσινους" λόγω της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ και από ότι φαίνεται θα αποχαιρετήσουν και άλλοι παίκτες την Παιανία, όπως ο Σισέ και ο Λέτο.
Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός έχασε έναν πραγματικό ηγέτη μέσα στο γήπεδο. Η δουλειά του ήταν αθόρυβη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έκανε τη διαφορά για την ομάδα. Ήταν από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του περσινού νταμπλ αλλά και σε όλα τα καλά ματς του Παναθηναϊκού την τελευταία τριετία, ενώ τα καλύτερα παιχνίδια του με την "πράσινη" φανέλα τα πραγματοποίησε την περασμένη σεζόν.
Κατάφερε να κερδίσει τους πάντες με τον χαρακτήρα του και με τη συμπεριφορά του. Θα περίμενε κανείς από τον αρχηγό της εθνικής Βραζιλίας και παγκόσμιο πρωταθλητή να είναι ένας απόμακρος τύπος με αλαζονική συμπεριφορά. Μία βεντέτα για να καταλάβει ο κόσμος. Όχι! Σεβόταν τους πάντες, ήταν φιλικός και ευγενής με όλους, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της Παιανίας και ήταν αγαπητός σε όλους τους συμπαίκτες του. Ένας πραγματικός κύριος που κέρδισε τον σεβασμό όλων μέσα στα δύσκολα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.
Δεν ήρθε στην Ελλάδα για "αρπαχτή". Ήρθε να παίξει μπάλα και η λέξη Panathinaikos τον έπεισε για να πει το ναι το 2008. Δέθηκε με την ομάδα και με τον κόσμο της και έδωσε τα πάντα σε αυτά τα 3 χρόνια. Στις δύσκολες στιγμές δεν κρυβόταν και έβγαινε μπροστά για να δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης. Η απουσία του θα είναι μεγάλη από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα η ηρεμία που πρόσφερε αυτή η μεγάλη προσωπικότητα τις δύσκολες ώρες.
Ζιλμπέρτο σε ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας έδωσες να ζήσουμε από κοντά έναν μεγάλο παίκτη και έναν μεγάλο άνθρωπο αυτά τα 3 χρόνια.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: