Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Όχι» ως τεχνικός διευθυντής, «ναι» ως σύμβουλος της διοίκησης

Ο Γιάννης Σαμαράς είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος. Παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Δημήτρη Γόντικα να πει το ναι στην πρόταση να γίνει ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο 50χρονος παλαίμαχος επιθετικός του συλλόγου, την έκανε πλαγίως. Είπε ναι να έχει συμβουλευτικό ρόλο δίπλα στον ίδιο και στον προπονητή, αλλά είπε όχι σε ότι αφορά καθαρά το κομμάτι του τεχνικού διευθυντή. 
Με λίγα λόγια, δεν θα γίνει ούτε αντί-Φρέιτας, ούτε αντί-Αντωνίου, ούτε τίποτα τέτοιο. Τι αποδέχθηκε; Να κλείσει κάποιες περιπτώσεις παικτών που θα προτείνει ο Φερέιρα, να προτείνει και ο ίδιος κάποιους παίκτες και φυσικά ταλέντα από όλη την Ελλάδα. Όχι όμως «full time» απασχόληση, καθώς δεν θέλει να αφήσει τη δουλειά που έχει ξεκινήσει στις Ακαδημίες. 
Έτσι ουσιαστικά οι πράσινοι θα πορευτούν τουλάχιστον σε πρώτη φάση χωρίς καθαρό τεχνικό διευθυντή και θα έχουν τη βοήθεια του Γιάννη Σαμαρά σε θέματα μεταγραφών. Ο παλαίμαχος άσος θα έχει συνεργασία με τους Γόντικα και Φερέιρα, αλλά ως ένα σημείο. Δεν θα είναι ο ρόλος του αποκλειστικά και μόνο το κλείσιμο μεταγραφών. Ο Σαμαράς δεν ήθελε να αφήσει τη δουλειά του στις Ακαδημίες και εκεί είχε κολλήσει το όλο θέμα από την πρώτη επαφή των δύο πλευρών, μέχρι τη χθεσινή. Σίγουρα από σήμερα θα πιάσει δουλειά, αλλά ταξίδια δύσκολα θα κάνει παρά μόνο αν παραστεί ανάγκη. 
The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: