Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ύμνοι Ντανίλοβιτς για "Ζοτς"

Ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, ο παλαίμαχος Σέρβος γκαρντ, μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ύμνοι Ντανίλοβιτς για "Ζοτς"
«Δεν είναι απαραίτητο πως ένας μεγάλος παίκτης θα γίνει και μεγάλος προπονητής ή καλός μάνατζερ ή παράγοντας. Ωστόσο, υπάρχει κι ένα παράδειγμα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ήταν σπουδαίος παίκτης κι ως τεχνικός είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη. Όταν ο Ομπράντοβιτς έπαιζε ήταν ένας προπονητής μέσα στο παρκέ», είπε ο βετεράνος άσος και επανέλαβε ότι «βέβαια, δεν υπάρχει κανόνας πως θα πρέπει να είσαι καλός παίκτης, προκειμένου να επιτύχεις μετά και ως προπονητής ή ως διοικητικός παράγοντας».
Η πρώτη φορά που Ντανίλοβιτς και Ομπράντοβιτς βρέθηκαν τετ α τετ, ήταν στο Ζλάτιμπορ. Οι αναμνήσεις του... αφυπνίστηκαν, με τον Ντανίλοβιτς να δηλώνει ότι «ο Ζέλικο πάντοτε αγαπούσε τη δουλειά του προπονητή, ακόμα κι όταν έπαιζε. Θυμάμαι πως συνεχώς κρατούσε σημειώσεις στο σημειωματάριο που είχε πάντοτε μαζί του όταν ήταν ακόμα παίκτης. Την πρώτη φορά που τον είδα ήταν το 1985, στο Ζλάτιμπορ, ηγούταν ενός προπονητικού γκρουπ στο οποίο ήμουν κι εγώ».
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: