Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Κατατρώνε τα σωθικά του Ηρακλή

Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης
Νομίζω ότι δεν είναι αποκλειστικά δική μου η απορία. Νομίζω ότι αρκετοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό που διατηρεί εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον αμείωτο το ενδιαφέρον του Ανδρέα Παντελή για τον Ηρακλή.
Το παράξενο είναι ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης δεν σκιάζεται από υποβιβασμούς, αλλά επιμένει ακόμα κι αν ο Ηρακλής αγωνίζεται στη Β' Εθνική. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, που τα έσοδα είναι πενιχρά, ο Παντελή συζητεί να αναλάβει την ομάδα, το μάνατζμεντ και σε βάθος χρόνου να περάσουν στην κατοχή του οι μετοχές του Αντώνη Ρέμου.
Προφανώς υπάρχουν συζητήσεις για τα χρέη που πνίγουν τον Ηρακλή και τον τρόπο με τον οποίο θα διακανονιστούν.
Σε όποιο σημείο κι αν βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τα χρέη, το ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος, έστω και με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Παντελή, που υπόσχεται ότι θα επενδύσει ένα σεβαστό ποστό για να στυλωθεί ο Ηρακλής, δεν είναι απλώς περίεργο, αλλά και... παρεξηγήσιμο.
Αν θυμηθούμε, μάλιστα, ότι πέρυσι ο ίδιος άνθρωπος έφαγε πόρτα από τους Ηρακληδείς που προτίμησαν τον Γιάννη Τάκη και τους συν αυτώ, ε, τότε είναι που θα πρέπει μάλλον να του παραδοθούν χαριστικά οι μετοχές.
Θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να οδηγήσει την ομάδα σε χειρότερο σημείο από αυτό στο οποίο βρέθηκε με την καθοδήγηση της προηγούμενης διοίκησης.
Δεν είναι λίγο να προτιμούν τον Τάκη, που στο κάτω κάτω της γραφής δεν είχε να προσφέρει έστω και μερικές χιλιάδες ευρώ για να διευκολύνει σε δύσκολες μέρες. 
Ο Παντελή εξακολουθεί να υπόσχεται μισό εκατομμύριο για το ξεκίνημα. Δεν εντυπωσιάζει ως ποσό γνωρίζοντας ότι οι πληγές είναι μεγάλες. Ωστόσο, από το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα.
Γύρω από αυτές τις φετινές συζητήσεις με τον Κύπριο, υπάρχει πάντα η δυσπιστία και είναι λογικό έπειτα απ' όσα έχουν συμβεί. Οποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Τα πεντακόσια χιλιάρικα δεν θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα της ομάδας ούτε και θα την επαναφέρουν στη μεγάλη κατηγορία, εφόσον πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι δύο λαμόγια του… πενηντάρικου, αλλά κυρίως η μεγάλη φαγωμάρα στα σωθικά της οικογένειας είναι που οδήγησαν την ομάδα στο αδιέξοδο.
Κι αν υποθέσουμε ότι έχει ξεκινήσει η εκκαθάριση, καλό θα είναι να είναι οριστική και να απελευθερώσει την ομάδα από οπαδούς-μάνταζερ-παράγοντες που έστησαν το μαγαζάκι τους δίπλα στην ΠΑΕ ή τον Ερασιτέχνη και απομυζούσαν τον Ηρακλή. sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: