Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Παράσχος: «Θα αποτύχουν»

Την άποψη ότι οι προπονητές που έχουν έρθει στην Ελλάδα, με θητεία σε μικρές ομάδες του εξωτερικού θα αποτύχουν εξέφρασε ο Γιώργος Παράσχος μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6. «Θέλω να έχω τον πρώτο λόγο», τόνισε για τα «θέλω» του όταν αναλαμβάνει τον πάγκο μιας ομάδας.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Γιώργου Παράσχου στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 και στους Μιχάλη Λεάνη και Χρίστο Χαραλαμπόπουλο:

-Για τους Έλληνες και τους ξένους προπονητές:
«Υπάρχουν ξένοι προπονητές που έρχονται στην Ελλάδα και κάνουν τα αδύνατα, δυνατά για να παραμείνουν στη χώρα. Πιστεύω ότι υπάρχουν Έλληυες προπονητές, στους οποίους όμως δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να είναι σε κάποια ομάδα. Ίσως παίζει ρόλο ότι δεν συμβιβάζεται ο Έλληνας προπονητής με ορισμένες καταστάσεις και γεγονότα. Κι εγώ βρέθηκα αντιμέτωπος με τέτοια γεγονότα και αντέδρασα και για αυτό έχω αλλάξει ομάδες»

-Για την… «ελληνική πραγματικότητα»:
«Είναι ένα πλέγμα πραγμάτων. Είναι η νοοτροπία και η φιλοσοφία του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής –αν και παίζουν λίγοι τώρα στις ομάδες μας- θέλει να είναι δίπλα στον προπονητή, να του κάνεις τα χατίρια. Δύσκολα θα μπει ένας προπονητής από το εξωτερικό σε αυτό.
Πιστεύω ότι αυτοί οι προπονητές που έχουν έρθει στην Ελλάδα από δεύτερες και τρίτες ομάδες του εξωτερικού θα αποτύχουν»

-Για τον Ηρακλή:
«Είχαμε συμφωνήσει να συνεχίσουμε αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα υπάρχει αβεβαιότητα. Υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη άποψη για το «που» θα παίξει. Είχα συνολικά με άτομα της διοικούσας επιτροπής και αυτοί προσπαθούν να τακτοποιήσουν ορισμένα πράγματα»

-Για τα στημένα:
«Υπάρχει υπερβολή στα στημένα παιχνίδια. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, νομίζω ότι γίνεται στις μικρότερες κατηγορίες».

-Για τα «θέλω» του σε μια συνεργασία με μια ομάδα:
«Λίγο – πολύ η νοοτροπία η δική μου είναι γνωστή. Οι μεταγραφικές κινήσεις πρέπει να γίνονται πάντα με ενημέρωση. Αυτό που με τρελαίνει είναι, ότι δεν θέλω παρεμβάσεις. Τον πρώτο λόγο θέλω να τον έχω εγώ. Για αυτό και έχω φύγει από πολλές ομάδες. Γι’ αυτό και θέλω να πληρώνομαι με τον μήνα που δουλεύω»

-Για τις ακαδημίες:
«Τα τελευταία χρόνια προσπαθούν οι ομάδες να κάνουν δουλειά στις ακαδημίες. Τα σωματεία και οι μικρομεσαίες ομάδες προσπαθούν να δώσουν βάρος, αλλά επιλέγουν γυμναστές και άτομα που δεν έχουν ακουμπήσει μπάλα, που δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Πρέπει το μπάτζετ να το αυξήσουν, να το διπλασιάσουν ή και ακόμη περισσότερο. Έναν ποδοσφαριστή να μπορέσουν να βγάζουν οι ομάδες από τις Ακαδημίες κάθε χρόνο θα είναι μεγάλο κέρδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: