Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Κάναμε τον κόσμο να μιλάει για μας»

Περήφανος για την φετινή πορεία της Μπιλμπάο και την παρουσία της στον τελικό της ACB δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Φώτης Κατσικάρης. Ο Έλληνας κόουτς, μίλησε για το τεράστιο άλμα που έκανε η ομάδα του αναγκάζοντας τους Βάσκους να μιλάνε για αυτή, αλλά και να βάζουν στο γήπεδό τους την ελληνική σημαία. Ο 44χρονος προπονητής αναφέρθηκε ακόμα στις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα, στους φιλάθλους της ομάδας, στους Βασιλειάδη και Μαυροειδή αλλά και στη χρονιά που έρχεται.


Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φώτης Κατσικάρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Όλοι μιλούν για’ μας

«Το μπάσκετ έκανε ένα τεράστιο άλμα. Εδώ όλοι είναι παθιασμένοι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και εμείς σε ένα μήνα καταφέραμε να ξεσηκώσουμε την πόλη και να κάνουμε τον κόσμο να μιλάει για εμάς. Έβαλαν την ελληνική σημαία στο γήπεδο τους, μας αγκάλιαζαν στο δρόμο για αυτό σημαίνει πολλά. «Είμαστε πολύ περήφανοι καθώς είμαστε στη χώρα των Βάκων και όλοι μας δέχτηκαν τόσο εύκολα και γρήγορα. Μάλιστα μας λένε πως αυτό οφείλεται στο ότι Βάσκοι και Έλληνες έχουν πολλά κοινά σημεία, για αυτό και προσαρμοστήκαμε τόσο γρήγορα! Περιμένουμε τώρα να παίξουμε στην Ευρωλίγκα. Στα προκριματικά ή στους ομίλους; Αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει στα πρωταθλήματα της Ιταλίας, της Τουρκίας και της Ρωσίας που είναι ακόμα σε εξέλιξη».

Επιτυχία που φτάσαμε έως εδώ

«Ήταν τεράστια επιτυχία και μόνο που φτάσαμε στον τελικό. Για να είμαστε ρεαλιστές όταν ξεκίνησε η χρονιά δεν ήταν στόχος μας ο τελικός, δεν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε έως εκεί. Όμως μπαίνοντας στα πλέι οφ το πιστέψαμε, καταλάβαμε ότι ένα παιχνίδι μπορεί να αλλάξει την ιστορία της ομάδας. Μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ μεγαλώσαμε, αλλάξαμε νοοτροπία και τελικά καταφέραμε να βρεθούμε στους τελικούς, αποκλείοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Βαλένθια».

Η Μπαρτσελόνα… αναγκάστηκε να αλλάξει

«Ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε η Μπαρτσελόνα το πρωτάθλημα μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα πιο περήφανοι. Το 3-0, ήταν φυσιολογικό, αναμενόμενο από μία ομάδα με μπάτζετ 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο μου κάνει εντύπωση το πόσο μας σεβάστηκαν ως ομάδα, αλλά και το πόσο προετοιμασμένοι ήταν να παίξουν εναντίον μας. Αναγκάστηκαν να παίξουν μπάσκετ σκοπιμότητας για να μας αντιμετωπίσουν και να στεφθούν πρωταθλητές. Εμείς, που είμαστε πιο μικρή ομάδα, επιλέξαμε να παίξουμε το δικό τους παιχνίδι, να τρέξουμε στο ανοικτό γήπεδο, όμως δεν μας άφησαν. Η Μπαρτσελόνα, έπρεπε να αλλάξει το δικό της παιχνίδι για να μας νικήσει και αυτό μας τιμά».

Θερμόαιμοι αλλά όχι… θερμοκέφαλοι

«Το κοινό στα πλέι οφ ήταν εκπληκτικό. Επί 40 λεπτά εννέα χιλιάδες φίλαθλοι βρίσκονταν όρθιοι και μας υποστήριζαν. Στο δεύτερο ματς τα πράγματα εντάθηκαν εξαιτίας κάποιου επεισοδίου μεταξύ των παικτών και όλοι περίμεναν να υπάρξει στο Μπιλμπάο πολεμική ατμόσφαιρα, ωστόσο δεν συνέβη το παραμικρό. Έγινε και η απονομή του πρωταθλήματος στη δική μας έδρα χωρίς να συμβεί το παραμικρό πέραν από κάποιες αποδοκιμασίες. Όμως και η Μπαρτσελόνα μας σεβάστηκε. Ο Γκριμάου μάζεψε τους συμπαίκτες του πήγε στα αποδυτήρια προκειμένου να δώσει χρόνο στους φιλάθλους να πανηγυρίσει με την ομάδα το γεγονός ότι έφτασε μέχρι εκεί».

Το αύριο, ο Μαυροειδής και ο Βσιλειάδης

«Εγώ έχω τρία χρόνια ακόμα συμβόλαιο και τα παιδιά δύο. Όσον αφορά στην νέα σεζόν, η βάση θα παραμείνει ίδια. Όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι. Ο Κώστας (Βασιλειάδης) βελτίωσε το παιχνίδι του, βρήκε το ρόλο του στην ομάδα και ήταν καθοριστικός για εμάς. Όσο για το Δημήτρη (Μαυροειδή); Δεν περιμέναμε να κάνει τόσο καλή χρονιά, όμως έκανε καταπληκτική δουλειά και περιμένω του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: