Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

«Δεν γίνεται να παίζει με… δύο σήματα ο Ηρακλής»!

Την ελπίδα πως οι νομικοί περιορισμοί που υπάρχουν θα αποτρέψουν τη συγχώνευση Ηρακλή και Καβάλας εξέφρασε ο Γιώργος Γραμμένος.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, το μέλος του ερασιτεχνικού σωματείου των «Αργοναυτών» επιβεβαίωσε πως το Δ.Σ. δεν είχε καμία ενημέρωση για την κίνηση που προωθείται.

Αφού τόνισε, δε, πως το σήμα της Καβάλας ανήκει στον Ερασιτέχνη και δεν μπορεί να παραχωρηθεί, τόνισε ότι δεν γίνεται η ομάδα που πάει να δημιουργηθεί να αγωνίζεται ΚΑΙ με εκείνο ΚΑΙ με του Ηρακλή.


Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γραμμένος:

Για το πώς βιώνει ο κόσμος την κατάσταση: «Υπάρχει εντονότατη αντίδραση από τον κόσμο, που έγινε γνωστή από τη διαδήλωση που προηγήθηκε και θα ξαναγίνει απόψε, από τη νέα συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί».

Για την ανάμειξη του Ερασιτέχνη στο θέμα: «Δεν είχα καμία γνώση, το έμαθα από το πρακτικό της νομικής πράξης. Όπως διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος κ. Ρέμμος, δεν συμμετείχαμε και δεν υπογράψαμε κανένα πρακτικό του Δ.Σ.»

Για το αν είναι εφικτή νομικά η κίνηση αυτή: «Υπάρχουν παραθυράκια στο νόμο, διότι μιλάμε για ΠΑΕ. Θεωρητικά, κάθε επιχειρηματίας μπορεί να αποφασίσει τη μεταφορά της έδρας και γενικά με την έγκριση του Δ.Σ. της ΠΑΕ, να πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Εδώ, όμως, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, το όνομα και το σήμα της Καβάλας ανήκουν στο ερασιτεχνικό σωματείο, αυτό δεν μπορεί να υπερκεραστεί. Δεν μπορεί, λοιπόν, να υπάρχει μια ομάδα με το σήμα του Α.Ο. Καβάλας στη μια πλευρά της φανέλας και με το σήμα του Ηρακλή στο άλλο. Δεν μπορεί να γίνει δεκτό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αύριο εκείνη έχει καλέσει τα ενδιαφερόμενα μέρη για να δώσουν εξηγήσεις. Είναι διερευνητική η επαφή, αλλά θα παραστούν και εκπρόσωποι του ερασιτέχνη, και βουλευτές για να εκφράσουν τις θέσεις τους».


Για την αντίδραση του Ερασιτέχνη όταν η οικογένεια Ψωμιάδη ανέλαβε την Καβάλα: «Όταν η ΠΑΕ Καβάλα μπήκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, είχα την τιμή να ηγηθώ ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Έγινε η διαδικασία, η ομάδα παραχωρήθηκε στον κ. Τούλη και έπειτα εκείνος ως μέτοχος δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και μεταβίβασε την ομάδα στον κ. Ψωμιάδη.

Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για μια επαγγελματική κίνηση, οπότε δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης. Όσον αφορά τις αντιδράσεις, ήταν μια αντίστοιχη κατάσταση με τη σημερινή του Ηρακλή. Όπως γίνεται τώρα εκεί, έτσι και έγινε και τότε σιωπηρά αποδεκτή η παράδοση της ομάδας στην οικογένεια Ψωμιάδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: