Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απειλούνται οι θέσεις της Τουρκίας στην UEFA

Το σκάνδαλο με τα στημένα που έχει προκύψει στη γειτονική χώρα έχει θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις των τουρκικών ομάδων στο Europa και το Champions League. Πιθανός αποκλεισμός για Φενέρ και Τραμπζονσπόρ. Καραδοκούν Μπούρσασπορ και Γκαζιάντεπσπορ.



Τελεσίγραφο στην τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έστειλε η UEFA στο οποίο της γνωστοποιεί ότι θα περιμένει τις αποφάσεις στη γειτονική χώρα ως τις 15 Ιουλίου ώστε να ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα συμμετέχουν τελικά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας σεζόν.
Μάλιστα όπως αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κατέστησε σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεκτή της Φενερμπαχτσέ και Τραμπζονσπόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αναμένει άμεσα την αντικατάστασή τους από τις αμέσως επόμενες ομάδες στη βαθμολογία του πρωταθλήματος κάτι το οποίο θα έχει συνέπειες και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εισιτήρια του Europa League.
Σε αυτό το δεκαήμερο που έχει στη διάθεσή της η τουρκική ομοσπονδία θα πρέπει να προβεί σε έγκαιρες αποφάσεις ώστε να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα της UEFA μια και η Τραμπζονσπόρ συμμετέχει στην προκριματική φάση και όχι απευθείας στους ομίλους όπως η Φενέρ.
Έτσι, με τα έως τώρα δεδομένα αν τελικά αντικατασταθούν λόγω της εμπλοκής τους στο πολύκροτο σκάνδαλο στημένων αγώνων που έχει δει το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία, τη θέση τους θα πάρουν οι Μπούρσασπορ και η Γκαζιάντεπσπορ. Ακόμη πάντως τίποτα δεν θεωρείται βέβαια και η τελική επικύρωση θα γίνει φυσικά από την UEFA με την έγκριση του Μισέλ Πλατινί, με γνώμονα την υπεράσπιση του προϊόντος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Δεκάδες τα γνωστά ονόματα στη λίστα των κατηγορούμενων
Κατά τα άλλα, όλο και περισσότερα ονόματα που σύμφωνα με τις αρχικές κατηγορίες εμπλέκονται στις υποθέσεις των στημένων αγώνων έρχονται στην επιφάνεια εκ των οποίων πολλά έχουν να κάνουν με σημαντικές προσωπικότητες του αθλήματος στη γειτονική χώρα.
Αναλυτικά, η αρχή είχε γίνει με τον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ, ενώ ακολούθησαν και οι Σεκίπ Μοστούρογλου (αντιπρόεδρος), Ιλχάν Εξίογλου και Ταμέρ Γελκον (μέλη Δ.Σ. της Φενέρ). Μάλιστα η λίστα των συλληφθέντων είναι ακόμη πιο μακροσκελής και περιέχει εκτός των άλλων, τον Σεζέρ Οζτούρκ (αποκτήθηκε από την Εσκισέχισπορ, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο), όπως και ο επίσης νεοαποκτηθείς Εμανουέλ Εμενίκε, αλλά και τον πρώην παίκτη της Φενέρ , Σεμίρ Τουράν. Και εδώ έρχεται και το όνομα που αν επαληθευτεί θα «σκάσει» σαν βόμβα, αφού οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν «συγγενή» του Εμρέ (πρώην παίκτη των Γαλατάσαραϊ, Ίντερ και Νιούκαστλ).
Επιπλέον, εκτός της Φενέμπαχτσε είναι ο Μετσνούν Οντιακμάζ (πρόεδρος της Εσκισέχισπορ), Ουμίτ Καράν (τεχνικός διευθυντής της Εσκισέχισπορ), Μπουλέντ Γιογκούν (τεχνικός διευθυντής της Εσκισέχισπορ). Η καινούργια μεταγραφή της Ανγκαρακουτσού Σερντάρ Κούμπλιγκε, ο πρόεδρος της Γκεντσεμπιρλίγκι Σερκάν Τσαλίκ, ο τεχνικός διευθυντής της Αντάνασπορ Λεβέντ Ερίς, ο βοηθός προπονητή της Αντάνασπορ Σερντάρ Μπερκίν, ο δανεικός τερματοφύλακας Κορτσάν Τσελικάι, ο αντιπρόεδρος της Αλτάι, Εμράν Ερτάς, ο Μπεσίρ Ατσάρ (γεν. γραμματέας της Μερσίν), ο παλιός βοηθός προπονητή της Γκεντσεμπιρλίγκι Τσενγκίζ Ντεμιρέλ και ο γενικός αρχηγός της Μερσίν, Μουράτ Τανίς.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: