Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ο «σιδερένιος» Σωτήρης!

Η δύναμη της ψυχής είναι ανώτερη ακόμα και από τη... σωτηρία της. Πολύ μεγάλο πράγμα... Και το αποδεικνύει μετά τον Τζιμπρίλ Σισέ και ο Σωτήρης Λεοντίου.
Ο «σιδερένιος» Σωτήρης!
Ο 27χρονος αριστεροπόδαρος μέσος του Παναθηναϊκού είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή.
Και έχει προκαλέσει άκρως θετικά σχόλια η παρουσία του στην Παιανία στο ξεκίνημα της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο. Το κυριότερο: ο Λεοντίου είναι «σιδερένιος» και προέρχεται από γεμάτη σε συμμετοχές και άκρως ποιοτική χρονιά με την Ηλιούπολη (ως επιτελικός μέσος), καθώς αποτέλεσε τον κορυφαίο της παίκτη στο πρωτάθλημα της Fotball League δείχνοντας ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω του τους... εφιάλτες του παρελθόντος.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι απολύτως ενήμερος για την περίπτωση Λεοντίου και έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι θα τσεκάρει την κατάστασή του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξει χρόνος για να διαφανεί οριστικά εάν και εφόσον δικαιούται να έχει ενεργό ρόλο στο «τριφύλλι».
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Λεοντίου είχε προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο το πανελλήνιο με τον τραυματισμό του σε μία εναέρια μονομαχία με τον Λούα Λούα από το μαρκάρισμα του οποίου έπεσε άτσαλα στο έδαφος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, το Σεπτέμβριο του 2007. Στα 23 του χρόνια και πάνω στην καθιέρωσή του υπέστη έξι διαφορετικές ρήξεις (!) στο γόνατό του, που απαγόρευαν τα πολλά όνειρα.
Ρήξη οπισθίου χιαστού, ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου, ρήξη ιγνυακού τένοντα, ρήξη οπισθίου θυλάκου και ρήξη έσω και έξω μηνίσκου του αριστερού γόνατος. Ηταν ο πιο σοβαρός τραυματισμός Ελληνα ποδοσφαιριστή τα τελευταία χρόνια. Ομως ο Λεοντίου δεν το έβαλε κάτω παρά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη.
Αντεξε τις κακουχίες ενός ολόκληρου χρόνου και τον δεύτερο πήγε ως δανεικός στην Καβάλα. Δεν ήταν ακόμη έτοιμος όμως και αγωνίστηκε σε μόλις τρία επίσημα παιχνίδια. Πέρυσι ωστόσο αγωνίστηκε σε 28 αγώνες με την Ηλιούπολη (22 βασικός και 6 ως αλλαγή) πετυχαίνοντας δύο γκολ και έχοντας πολύ καλές εμφανίσεις στο ενεργητικό του. Η δύναμη της ψυχής που λέγαμε...
Τι έλεγε το πόρισμα των γιατρών
«Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Σωτήρης Λεοντίου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Θεραπευτήριο 'Υγεία' από τον Γάλλο καθηγητή ορθοπεδικό Πασκάλ Κριστέλ, παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ κ. Αργύρη Μήτσου. Αποκαταστάθηκαν χειρουργικά όλα τα ευρήματα (ρήξη οπισθίου χιαστού, ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου, ρήξη ιγνυακού τένοντα, ρήξη οπισθίου θυλάκου και ρήξη έσω και έξω μηνίσκου του αριστερού γόνατος).
Σχετικά με την αποκατάσταση του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή η εκτίμηση είναι ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης την υπόλοιπη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, με στόχο να επανέλθει υγιής την επόμενη».
Τι πρέπει να γνωρίζετε
*Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1984 στο χωριό Κόντσικας Ιωαννίνων και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Τιτάνα Λογγάδων. Το ταλέντο του ήταν τόσο αισθητό ώστε στα 15 του χρόνια έγινε βασικός στην πρώτη ομάδα και στα 17 του Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ προσπάθησαν να αποκτήσουν τα δικαιώματά του.
*Ο Λεοντίου ωστόσο προτίμησε να γίνει μέλος στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, η οποία τον είχε προσεγγίσει κατ' εξαίρεση, καθώς έκανε δεκτά μόνο παιδιά που είχαν γεννηθεί το 1985 και το 1986. Οι προπονητές αποφάσισαν, εντούτοις, να μην ισχύσει αυτό με τον Λεοντίου.
*Την αγωνιστική περίοδο 2002-03 ο Λεοντίου δόθηκε δανεικός στη Μαρκό για δύο χρόνια και αποτέλεσε βασικό και ηγετικό στέλεχος της ομάδας. Αγωνίστηκε σε 38 αγώνες, σημείωσε 11 γκολ και ως «μελανό σημείο» του ήταν το γεγονός ότι τιμωρήθηκε με ποινή 8 αγωνιστικών για εξύβριση διαιτητή.
*Μετά τη Μαρκό πήγε πάλι δανεικός στην Προοδευτική για ένα χρόνο. Επαιξε σε 26 αγώνες, πέτυχε 2 γκολ και την επομένη ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι τον κράτησε στην ομάδα και άρχισε σταδιακά να τον βάζει στην 11άδα.
*Υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο και έπαιξε ως βασικός για πρώτη φορά με τον Παναθηναϊκό στο 4-1 επί της Βίσλα στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατόπιν έπαιξε σε αρκετούς αγώνες και σε διάφορες θέσεις βασικός, ώσπου ήρθε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
«Ως ίσοι προς ίσους»
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό από τον Δημήτρη Γόντικα και από τον Γιάννη Σαμαρά προσφάτως για όλες τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας που την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχαν δοθεί σε άλλες ομάδες με τη μορφή του δανεισμού. Και με εξαίρεση τον Μελίσση, για όλες τις άλλες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Λεοντίου, ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ξεκάθαρος: «Οσοι λάβουν μιέρος στην προετοιμασία της ομάδας και είναι παίκτες του Παναθηναϊκού από μένα θα αντιμετωπίζονται ως ίσοι προς ίσους». Ειδικότερα για τον Λεοντίου, πάντως, είχε φροντίσει να συλλέξει επιπλέον πληροφορίες.
Οι αριθμοί του...
23: ήταν τα λεπτά που απέμεναν για να ολοκληρωθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τη στιγμή του σοβαρού τραυματισμού του από τη σύγκρουση με τον Λούα Λούα. Οσα (23) ήταν και τα χρόνια του Λεοντίου το 2007...
27: μήνες ήταν η απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε από τον Γάλλο καθηγητή ορθοπεδικής, Πασκάλ Κριστέλ. Τα 27 του χρόνια κλείνει επίσης σε 13 ημέρες...
10: ήταν το νούμερο φανέλας που φορούσε στην Ηλιούπολη, αγωνιζόμενος ως επιτελικός μέσος. Στον Παναθηναϊκό είχε παίξει αριστερός μπακ, αριστερός χαφ, αμυντικός μέσος και κεντρικός μέσος (8άρι)...
8: είναι τα περισσότερα γκολ που έχει σημειώσει ποτέ στην καριέρα του, με τη φανέλα της Μαρκό. Χτυπούσε όλα τα στημένα με το «φαρμακερό» αριστερό του πόδι, κάτι που έκανε και πέρυσι στην Ηλιούπολη όπου σημείωσε δύο γκολ.
6: ήταν οι ρήξεις που υπέστη στο γόνατο, κάτι σπάνιο ακόμα και για τους έμπειρους γιατρούς που τον χειρούργησαν, οι οποίοι είχαν σοκαριστεί με αυτά που αντίκρισαν όταν άνοιξαν το γόνατό του.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: