Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

«Ψευδολόγοι και διασπορά»

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση του Χρήστου Ταπούτου και του Ηρακλή εξέδωσε η ΚΑΕ Άρης…



Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…
«Δεν μας προξενεί βέβαια καμιά έκπληξη ότι η από τον Αύγουστο 2007 σε εκκαθάριση, οικονομικά ανύπαρκτη και ανενεργή ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ΚΑΕ, καταφεύγει σε ψεύτικες ανακοινώσεις («ειδήσεις»), όπως ότι το εφετείο απέρριψε αγωγή της ομάδας μας, σχετική με την εκχώρηση γνωστού καλαθοσφαιριστή και την απόδοση των επιταγών μας, όπως την είχε απορρίψει και το «εργατοδικείο».
Έκπληξη όμως αποτελεί ότι τοπική αθλητική εφημερίδα, η εγκυρότερη και δημοφιλέστερη κατά τους ισχυρισμούς της, καταχώρισε και διατηρεί επί τριήμερο στην ηλεκτρονική της έκδοση (με επώνυμη δημοσιογραφική «υπογραφή») σαν είδηση τον παραπάνω ψεύτικο ισχυρισμό, χωρίς την παραμικρή διασταύρωση, την οποία επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία για να μη γίνεται διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Απλή διασταύρωση, δηλ. ανάγνωση μόνο του διατακτικού των δύο αποφάσεων, του Εφετείου (1202/2011) και του Μονομελούς Πρωτοδικείου (17786/2009), τις οποίες πιστεύουμε ότι η εφημερίδα δεν έχει καν στην κατοχή της, θα ήταν αρκετή για να γίνει κατανοητό ότι αυτές δεν κρίνουν καν επί της ουσίας και φυσικά δεν απορρίπτουν (και μάλιστα τελεσίδικα!!!) την αγωγή μας. Δέχονται μόνο ότι αυτή πρέπει να δικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο, στο οποίο και την παραπέμπουν για εκδίκαση.
Καλούμε λοιπόν τον δημοσιογραφικό οργανισμό να ανταποκριθεί στο χρέος του για αληθινή πληροφόρηση των αναγνωστών, να διασταυρώσει την αλήθεια και να κάνει άμεσα τις αναγκαίες διορθωτικές δημοσιεύσεις. Διαφορετικά θα είναι δύο φορές εκτεθειμένος».

Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: